Site icon olovka.info

Velež i Borac igraju derbi za prvo mjesto, Sloboda traži bodove spasa u Bijeljini

Premijer liga Bosne i Hercegovine u fudbalu

Današnjim susretima u Bijeljini i Vrapčićima počinje 28. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine u fudbalu.

U duelu od 17 sati u Bijeljini se sastaju Radnik i Sloboda. Ovo će biti jedan od dva susreta ekipa u ovom kolu koje se bore za opstanak. Sloboda je u mnogo boljoj poziciji s obzirom na to da Radniku, koji zauzima drugo mjesto, koje vodi u niži rang, bježi sedam bodova.

U slučaju pobjede Tuzlaci bi skoro sigurno osigurali opstanak u društvu najboljih, no Radniku koji već šest uzastopnih utakmica ne zna za pobjedu bodovi mnogo više znače i mogli bi gledati odličnu utakmicu bez mnogo kalkulacija.

Jedan od derbija kola igra se u Vrapčićima od 20 sati kada Velež dočekuje Borac, a radi se o duelu koji direktno odlučuje o prvom mjestu.

Obje ekipe igraju fantastično u proljetnom dijelu sezone. Borac se nalazi na prvom mjestu s 53 boda, dok je Velež na trećem sa dva boda manje i ovo će biti jedan od ključnih duela u borbi za prvaka ove sezone.

Borac je jedini poraz u nastavku sezone zabilježio upravo u Vrapčićima (2:0), dok domaća ekipa ne zna za poraz u osam proljetnih kola.

Ovaj susret je u centru pažnje i zbog žalbe Veleža zbog toga što duel sudi Zoran Grbić. Mostarci su zatražili od Nogometnog saveza BiH da im pravdu dijeli strani sudija, jer se boje tendencioznog suđenja prijedorskog arbitra, no iz krovne kuće bh. nogometa je ekspresno stigao negativan odgovor.

Neriješenom rezultatu u ovom duelu bi se najviše obradovalo Sarajevo, koje je na drugom mjestu s istim brojem bodova kao i Borac te bi eventualnim trijumfom nad Željezničarom u subotu ponovo preuzelo lidersku poziciju.

Parovi 28. kola Premijer lige BiH

Premijer liga Bosne i Hercegovine u fudbalu

Tabela

Standings provided by SofaScore LiveScore
Exit mobile version