Site icon olovka.info

Večeras se nastavlja osmina finala Lige šampiona, Liverpul i Real igraju prvi susret

liga šampiona liverpul real

Večerašnjim susretima se nastavlja osmina finala Lige šampiona. Prošle sedmice su odigrane četiri utakmice, a večeras su na rasporedu nove dvije.

Bez ikakve sumnje, najveći duel osmine finala igra se večeras kada će Liverpul u prvom susretu dočekati Real Madrid.

Objema ekipama Liga šampiona je ostala jedino takmičenje u kojem mogu spasiti sezonu. I dok Real ima kakve-takve šanse za titulu u Španiji pored ove sezone prilično dominantne Barselone, Liverpul se još krajem prošle godine oprostio od titule prvaka Engleske.

Obje ekipe imaju dosta problema s povredama – Klop neće moći računati na Diaza, Konatea, Tiaga i Artura, dok je nastup Darvina pod znakom pitanja. Na drugoj strani Anćeloti će imati mnogo problema da sastavi vezni red zbog bolesti Krosa i Čuamenija, a ne može računati ni na lijevog beka Mendija.

Ipak, obje ekipe gaje napadački fudbal i nema sumnje kako nas večeras na Anfieldu očekuje spektakl, ali ni na stadionu Santiago Bernabeu za dvije sedmice.

U drugom susretu koji se igra večeras u 21 sastaju se po imenima slabije ekipe, Ajntraht i Napoli. Nakon fantastične prošle sezone, ove je Ajntraht malo popustio, no još uvijek je u vrhu njemačkog fudbalu, dok Napoli briljirao u Italiji i nezadrživo ide ka tituli prvaka, te je favorit u večerašnjem susretu, ali i kompletnom dvoboju.

Oba susreta možete gledati na kanalima Arena Sporta.

Exit mobile version