Site icon olovka.info

Vajt u posljednjoj stotinki srušio Majami, Boston poslije drame na korak od najvećeg preokreta u NBA istoriji VIDEO

boston majami 6

Košarkaši Bostona došli su na prag istorijskog uspjeha u NBA ligi i nakon što su sinoć pobijedili Majami rezultatom 104:103 i poravnali na 3-3 u seriji, u sedmom meču i majstorici imat će šansu da postavu prvi tim ikad u najjačoj ligi svijeta koji je prošao dalje nakon što je imao zaostatak od 3-0 u pobjedama.

U sinoćnjem dramatičnom meču Bostonu je pobjedu donio Derik Vajt poenom koji je postigao u posljednjoj sekundi utakmice i to nakon što je uhvatio loptu poslije promašaja Smarta. Ušunjao se ispod koša Majamija, iskoristio nepažnju domaćih igrača i onda pogodio za muk u dvorani Kasey i tugu za više od 20.000 navijača Hita.

Što se tiče toka sinoćnje utakmice, Boston je bio taj koji je imao vodstvo gotovo tokom čitavog meča, čak je ona u finišu meča iznosila i 10 poena i činilo se da će Majami bez drame doživjeti poraz (98:88), no vratili su se, tri sekunde prije kraja čak imali i prednost od 103:102, ali onda se desila pomenuta situacija koja je odlučila pobjednika.

Boston je do pobjede nosio Tejtum sa 31 ubačenim poenom, 12 skokova i pet asistencija, a pratio ga je Braun s ubačenih 26 poena i 10 skokova te Smart koji je ubacio 21 poen. U poraženoj ekipi istakao se Batler koji je ubacio 24 poena uz 11 skokova i osam asistencija.

Poslije Niksa 1951, Denvera 1994. i Portlanda 2003. godine, Boston je postao četvrti tim koji je uspio da u plej-ofu poslije tri vezana poraza nadoknadi minus u seriji, a za dva dana na svom terenu će pokušati da ispiše novu stranicu istorije i postane prvi klub koji je poslije 0:3 režirao i potpuni preokret.

Odlučujuća utakmica za plasman u finale protiv Denvera igra se u noći s ponedjeljka na utorak u 2:30 sati po srednjoevropskom vremenu.

Exit mobile version