Site icon olovka.info

Usvajanje budžeta usijalo govornicu

skupština grada doboja

skupština grada doboja

[ad_1]

DOBOJ – Rasprava o budžetu grada Doboja za 2020. godinu dovela je atmosferu u skupštinskoj sali do usijanja, jer dijelu odbornika lokalnog parlamenta nije po volji način na koji će se potrošiti oko 65 miliona KM.

Budžet je usvojen, a odluku o budžetu podržalo je 25 odbornika SNSD-a, SDA, SDP-a, SBiH, DNS-a, Demosa i Ujedinjene Srpske, protiv je bio odbornik PDP-a, dok su socijalisti i SDS-ov odbornik bili uzdržani.

Sedam amandmana i tri inicijative podnio je PDP-ov Slobodan Vasiljević, ali većina ih nije podržala.

“Gradska vlast je imala priliku da bira hoće li novac da dodijeli za stipendije, za djecu ili će da dodijeli za religijske i vjerske zajednice, za kupovine automobila. Oni su odlučili, njima su u prioritetu razvoj vjere, zbrinjavanje pasa lutalica, a ne odvajanje sredstava za udžbenike, stipendije, sport”, kazao je Vasiljević.

Gradonačelnik Boris Jerinić rekao je da će pokušati da se što veći broj potreba građana ispuni.

“Za investicije imamo nešto više od 17 miliona KM i budžet je, mogu slobodno reći, dobrim dijelom razvojni, jer znamo tačno šta želimo, u šta da investiramo”, poručio je Jerinić te dodao da je očekivao da će odbornici pohvaliti budžet, a ne da ubiru poene.

Da li zbog tih političkih poena ili iz nekih drugih razloga, ali rasprava o budžetu natjerala je neke odbornike da nakon višegodišnje pauze osjete čari skupštinske govornice i obrate se kolegama.

Uz konstataciju da je i on, kao i pojedine kolege iz klupa, tokom devedesetih godina prošlog vijeka bio borac, Dragić Ružojčić, odbornik SDS-a, smatra da je za boračku populaciju trebalo da bude planirano više novca.

“Za mene je najbitnije što je budžet 65 miliona, jer on poboljšava život, popravlja standard i borcima i ovom gradu “, smatra on.

Vedranu Gligoriću iz SP-a nije promaklo da će gradska kasa sljedeće godine biti rekordna, ali i da će iz nje novac biti planiran i za Organizaciju porodica poginulih i zarobljenih boraca i nestalih civila, što prethodne nije bio slučaj.

[ad_2]

Source link

Exit mobile version