Site icon olovka.info

Uskoro premijera: Nova S-Klasa biće prvi auto sa frontalnim zračnim jastucima nazad

nova s klasa

Mercedesova Nova S-Klasa koja tek treba imati svoju zvaničnu premijeru postala je inteligentnija u mnogim oblastima, dok iskustvo u vožnji dostiže nove visine. Digitalne inovacije na primjer u MBUX sistemu uključuju nove karakteristike koje čine vožnju još prijatnijom i bezbjednijom.

Među njima su, bezbjednosne inovacije kao što je zračni jastuk za putnike na zadnjem sjedištu. Novost je iPRE-SAFE Impulse Side funkcija kojom se karoserija vozila može podići neposredno prije bočnog udara zahvaljujući aktivnom E-ACTIVE BODY CONTROL sistemu oslanjanja. Prateći dalji sistematski razvoj, sistemi za pomoć u vožnji idu korak dalje ka autonomnoj vožnji. Zahvaljujući poboljšanim senzorima zaštite, na primjer, sistem za parkiranje pruža vozaču bolju podršku tokom manevrisanja pri malim brzinama, dok vizualizacija dostiže nove nivoe zahvaljujući integraciji u intuitivno funkcionisanje MBUX sistema.

Sa pet više-jezgranih (multi-core) procesora, više od 20 senzora i upotrebom stereo kamere, E-ACTIVE BODY CONTROL sistem oslanjanja, koji će biti opciono dostupan, prediktivno reaguje na različite situacije u vožnji:

Zahvaljujući upravljanju zadnjim osovinama koje će biti dostupno kao opcija, S-Klasa je upravljiva kao i kompaktno vozilo. Ugao upravljanja na zadnjoj osovini je od deset stepeni, što omogućava impresivnu upravljivost i okretnost u urbanim sredinama, U isto vrijeme, upravljanje ima koristi od virtualnog produženja među-osovinskog rastojanja pri većim brzinama:

Ako se odluče za ovu funkciju, kupci imaju mogućnost da biraju između dvije varijante, jedne sa zadnjim uglom upravljanja od 10 stepeni i druge, sa do 4,5 stepeni.

Mjere zaštite putnika proizilaze iz mnogih inovacija u eksperimentalnom bezbjednosnom vozilu iz 2019. godine (Experimental Safety Vehicle (ESF) 2019):

Izvor klix.ba

Exit mobile version