Site icon olovka.info

Uhapšen državljanin SAD zbog ratnog zločina u BiH

ratni zločini u bih

Na graničnom prelazu Bijača uhapšen je E.R. (57), državljanin SAD i BiH, zbog ratnog zločina.

On je, kako je saopšteno iz Granične policije BiH, uhapšen 19. avgusta. Njega potražuje Kantonalno tužilaštvo Hercegovačko-neretvanskog kantona zbog krivičnog djela ratni zločin protiv ratnih zarobljenika, a nakon hapšenja predat je službenicima Policijske stanice Mostar.

Isti dan, na istom prelazu uhapšen je J.D.D. (48), nakon što je ustanovljeno da je Ministarstvo unutrašnjih poslova USK raspisalo potragu za njim zbog krivičnog djela davanje lažnog iskaza.

“Kontrolisan je na izlasku BiH i predat službenicima Policijske stanice Sanski Most”, navode iz Granične policije BiH.

Na prelazu u Gradišci danas je uhapšen B.O. (31) jer ga potražuje Osnovni sud u Gradišci radi izdržavanja zatvorske kazne i priveden je prilikom ulaska u BiH. Uhapšeni je predat službenicima Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Dan ranije na prelazu u Brčkom prilikom ulaska u BiH uhapšen je A.J. (50) zbog istog razloga.  Ustanovljeno je da ga potražuje Osnovni sud u Zvorniku i predat je službenicima Okružnog centra sudske policije Bijeljina.

U Brodu 21. avgusta uhapšen je M.K. (42), a na Aerodromu Sarajevo H.G. (59), takođe, radi izdržavanja kazne zatvora. M.S. potražuje Osnovni sud u Tesliću, a H.G. zvornički Osnovni sud.

“M.K. je uhapšen prilikom izlaska iz BiH, a H.G. na letu iz Ciriha”, navode iz Granične policije BiH.

Zbog istog razloga 20. avgusta uhapšen je i B.N. (66).

“Njega potražuje Osnovni sud u Bijeljini. Kontrolisan je na prelazu Kozarska Dubica na izlasku iz BiH i predat službenicima Okružnog centra sudske policije Prijedor”, navode iz ove bezbjednosne agencije.

Na Aerodromu Tuzla juče je uhapšen Šveđanin A.K. (27). Ona je uhapšen kada je avionom stigaomiz Malmea.

“Utvrđeno je da ovog državljanina Kraljevine Švedske potražuje Općinski sud u Sanskom Mostu zbog krivičnog djela krađa. Predat je službenicima Centra sudske policije u Tuzlanskom kantonu”, dodaju iz Granične policije.

Exit mobile version