Site icon olovka.info

Ugašen požar u tešanjskom “Madiju”, značajna materijalna šteta

madi požar

Požar koji je sinoć oko 20 časova izbio u proizvodnom pogonu kompanije “MADI” iz Tešnja, koja se bavi proizvodnjom pilića i mesnih prerađevina od piletine, vrlo je brzo stavljen pod kontrolu, te nije bilo povrijeđenih osoba, potvrdio je načelnik Tešnja Suad Huskić, koji je već sinoć obišao tu kompaniju.

“Bio sam na terenu u Jelahu, kada sam čuo za požar. Na svu sreću, stanje je puno bolje nego sam očekivao, a sve se dešavalo na krovu pa požar nije zahvatio unutrašnjost pogona. Oni su iz preventivnih razloga isključili struju te interventno djelovali do dolaska vatrogasaca, koji su stigli u rekordnom roku te ugasili požar. Uskoro planiram ponovo otići do kompanije i požarišta, ali se nadam da bi oni već sutra mogli obnoviti proizvodnju”, kaže Huskić i ističe da je još rano govoriti o razlozima požara.

Iz kompanije “MADI” su naveli da su u nastalom požaru niko nije povrijeđen, ali je prouzrokovana značajna materijalna šteta.

“Požar nije zahvatio pogonski dio, tako da ćemo jako brzo nastaviti sa proizvodnjom. Želimo zahvaliti svima koji svojim pozivima i mailovima pružaju riječi podrške našoj kompaniji. Takođe, zahvaljujemo i čestitamo na hrabrosti i požrtvovanosti Vatrogasnoj jedinici Tešanj, Policijskoj stanici Tešanj, RAD Tešanj i svim radnicima kompanije”,  navedeno je u saopštenju iz ove kompanije.

Exit mobile version