Site icon olovka.info

UFC otjerao Francisa Ngannoua, već je poznato i ko će se boriti za titulu u teškoj kategoriji

Francis Ngannou

Šef UFC-a Dana White je objavio da je najjača MMA organizacija na svijetu otpustila jednu od najvećih zvijezda i prvaka teške kategorije Francisa Ngannoua.

Ngannou, koji je u UFC-u ostvario skor 12-2, je protekle dvije godine vršio mukotrpne pregovore s UFC-om oko novog ugovora, no na kraju se on i White nisu dogovorili.

“Ponudili smo Ngannouu najveći ugovor u istoriji UFC-a, ali ga je odbio. Otpustit ćemo ga i može potražiti novu organizaciju”, rekao je White.

Ngannou je prvak teške kategorije postao u martu 2021. godine kada je sa trona skinuo Stipu Miočića spektakularnim nokautom, a odbranio je titulu protiv Cyrila Ganea prije tačno godinu dana iako se borio s povrijeđenim koljenom.

White je otkrio i da je već zakazana borba za titulu u teškoj kategoriji, a Ngannoua će naslijediti nekadašnji suvereni vladar poluteške kategorije Jon Jones (26-1) ili Cyril Gane (11-1) koji će u oktagon ući 4. marta na eventu UFC 285 u Las Vegasu.

Francis Ngannou će karijeru najvjerovatnije nastaviti u PFL-u sa kojim će potpisati ugovor u kojem će mu biti dozvoljeno i da se uporedo bavi boksom.

Exit mobile version