Site icon olovka.info

UFC: Miočić prebio Kormijea, najbolji je u istoriji!

Miočić vs Kormier 3

U Las Vegasu u Apex centru održan je UFC 252 u okviru kojeg je završena trilogija Stipe Miočić – Denijel Kormije, a drugi trijumf u nizu u međusobnim duelima upisao je 37-godišnji Miočić.

Sada je definitivno poznato ko je najbolji teškaš u istoriji, kako je to rekao i prvi čovek organizacije Dejna Vajt. Tako je Miočić četvrti put odbranio pojas, čime je oborio sopstveni rekord.

Miočić je slavio jednoglasnom odlukom sudija – 49-46, 49-46 i 48-47. Prema ocjenama dvojice sudija, dobio je četiri od pet rundi, dok je jedan sudija smatrao da je Miočić bio bolji u tri runde.

Za razliku od prva dva meča, Miočić je bio baš oprezan i odlično je udarao sa distance, nije dozvolio rušenja Kormijeu, iako je ovaj to pokušavao u prvoj rundi. Sin hrvatskih emigranata u klinču je kontrolisao mnogo više vremena, a možda i ključni trenutak bio je finiš druge runde, kada je serijom desnih krošea bacio na zemlju suparnika. To je bio kraj runde i sudija Mark Godard opravdano nije prekinuo meč.

U posljednjim trenucima treće runde ponovo se desio “ubod u oko“, Miočić je pogodio Kormijea u levo oko i Kormije je rekao da u poslednje dve runde nije video ništa na levo oko. Kormije se požalio sudiji, ali Godard nije dao vremena Denijelu da se oporavi.

Popularni Di Si, 41-godišnji bivši šampion u dve divizije, rekao je posle meča da odlazi u penziju posle trečeg poraza u karijeri, dok Miočić ima skor 20-3.

Posle meča na Tviteru se oglasio Frensis Nganu, koji je najvjerovatniji sljedeći izazivač Miočiću, a oglasio se i Džon Džons iz poluteške kategorije, pa ostaje da se vidi ko će s Miočićem u oktagon sljedeći.

Prethodno je Marlon Vera pobedio zvezdu u usponu Šona O’Malija, koji je do sada imao skor 12-0. Ekvadorac je stigao do trijumfa na kraju prve runde, i to nakon što je O’Mali proklizao i povrijedio se. Vera je to iskoristio i na zemlji je došao do pobede tehničkim nokautom.

U prvom okršaju teškaša u “mejn kardu“ borili su se Žunior dos Santos, bivši šampion, i Žairzinjo Rozenstrajk. Obojica su poslije teških poraza ušli u meč i bila je to velika pobeda za Rozenstrajka, na minut i 23 sekunde do kraja druge runde tehničkim nokautom posle serije udaraca. I to sve posle odlične prve runde Brazilca.

U drugoj borbi večeri 35-godišnji veteran Danijel Pineda vratio se u UFC posle šest godina i nastavio niz trijumfa, sada nad Herbertom Burnsom, mlađim bratom mnogo poznatijeg Gilberta. Pineda je slavio zahvaljujući udarcima laktova iz “krusifiks“ pozicije, kada je zaključao protivnika i došao do 27. pobjede u karijeri.

Na otvaranju je bila borba Merabata Vališvilija i Džona Dotsona, a zasluženo je slavio borac iz Gruzije jednoglasnom odlukom sudija.

Saša Ozmo, sportklub.rs

Exit mobile version