Site icon olovka.info

UFC 285: Džon Džons za 2 minuta do titule prvaka u super teškoj kategoriji! VIDEO

džon džons siril gane

Džon Džons pobijedio je u prvoj rundi tehničkim nokautom Francuza Sirila Ganea i time postao UFC prvak svijeta i u teškoj kategoriji poslije dugogodišnje dominacije u poluteškoj kategoriji UFC-a.

Borba je održana u T-Mobile Areni u Las Vegasu u okviru UFC 285 događaja. Počelo je malom neudgodnošću za Džonsa pred sam ulazak u ring jer su mu sudije skinule flastere koje je zbog sitne povrede nosio na lijevom stopalu.

Sam meč su počeli oprezno, a u prvim sekundama na kratko je prekinut jer je Gane udario Džonsa na “nezgodno mjesto”, međutim poslije par sekundi borba je nastavljena.

Ubrzo Gane pokušava direkt lijevom rukom, Džons izbjegava i u “stojci” uzima Ganeu leđa, a odmah zatim ga ruši na pod. Naravno, pribije ga uz mrežu oktagona i poslije svega 2 minuta uspijeva da ga savlada “gušenjem”.

Ovo je Džonsu prvi nastup u superteškoj kategoriji i odmah postaje prvak i vjerovatno dovoljno da postane “GOAT – najbolji svih vremena u ovom sportu”.

Odmah po završetku meča najavio je Džons naredni ljetni duel protiv bivšeg prvaka UFC Superteške kategorije Stipe Miočića koji je bio u publici i potvrdni klimao glsavom na tu najav.

Exit mobile version