Site icon olovka.info

UEFA žestoko kaznila Dinamo, zagrebački klub bez podrške navijača u gostima do kraja sezone

uefa kazna dinamo

Evropska fudbalska federacija (UEFA) je žestoko kaznila Dinamo nakon incidenata koji su napravili zagrebački navijači 8. augusta u Atini kada je na ulicama glavnog grada Grčke ubijen navijač AEK-a Mihalis Katuris.

UEFA je odlučila da do kraja sezone zabrani navijačima Dinama odlazak na gostujuće utakmice, što je jedna od najvećih kazni koja je izrečena posljednjih desetak godina.

“Prema procjeni UEFA-e, sve utakmice u kojima učestvuju gostujući navijači Dinama smatraju se visokorizičnim, a to je nažalost potvrđeno izuzetnom težinom incidenata zbog prisutnosti navijača Dinama u Atini, unatoč odluci da se njima ne prodaju ulaznice za tu utakmicu”, stoji u odluci UEFA-e.

Kazna je za Dinamo stigla nakon šokantnog ispadanja u trećem pretkolu Lige prvaka od AEK-a, te će zagrebački klub biti bez podrške svojih navijača u utakmicama Evropske ili Konferencijske lige u zavisnosti gdje se plasira.

U plejofu Evropske lige Dinamo će igrati protiv praške Sparte. Prva utakmica igraće se sljedećeg četvrtka na Maksimiru, a revanš je sedam dana kasnije u Češkoj.

Exit mobile version