Site icon olovka.info

U Narodnoj biblioteci Doboj novi onlajn sadržaji za korisnike

narodna biblioteka doboj

narodna biblioteka doboj

Narodna biblioteka Doboj ponudila je novi onlajn sadržaj korisnicima sa kojima komunicira putem zvanične internet stranice i Fejsbuk stranice, rekla je Srni direktor ove ustanove Slavica Gostimirović.

Gostimirovićeva je navela da su rad reorganizovali zbog virusa korona i da su i dalje u kontaktu sa ljubiteljima pisane riječi.

“Korisnicima kojima je potrebna stručna literatura nalazimo se na usluzi putem `Fejsbuk` stranice i mejla, odgovaramo im na njihove zahtjeve skenirajući i elektronski dopremajući potrebne materijale”, izjavila je Gostimirovićeva.

Da bi dodatno zainteresovali korisnike biblioteka je organizovala nove sadržaje i onlajn aktivnosti, kao što su rubrika “Podsjetnik…”, koju uređuje bibliotekar Dragan Mićić zadužen za Zavičajnu zbirku ove ustanove.

Za rubriku “Teta Ivana čita…” bibliotekar dječijeg odjeljenja Ivana Bukejlović čita pjesme književnika za djecu.

Gostimirovićeva je istakla da je ovakva komunikacija naišla na veoma dobar prijem kod pratilaca stranice i predstavlja potvrdu koliko malim korisnicima nedostaje njihova Biblioteka.

Bibliotekar Ivana Bukejlovića rekla je da je kroz priče spojila dvije najvažnije stvari u ovom odjeljenju – djecu i knjige, odnosno čitanje.

Ona je istakla da joj podrška korisnika mnogo znači u radu. “Kada vidimo da pjesma `Sto vukova` Grigora Viteza ima više od 1.500 pregleda, tada znamo da smo uspjeli da pošaljemo nešto lijepo ljudima u ovom vremenu u kome je svima odjednom prekinut stari život na koji smo navikli”, navela je Bukejlovićeva.

Iz dobojske Narodne biblioteke poručili su sugrađanima, koji su preživjeli mnoga teška vremena, da se pridržavaju preporučenih mjera nadležnih organa, jer će Doboj kao grad heroj i njegovi ljudi i ovaj put pokazati kako se izlazi kao pobjednik. 

Izvor: SRNA

Exit mobile version