Site icon olovka.info

U HES-u dobojskog Doma zdravlja do sada vakcinisano skoro 16 hiljada osoba

vakcinisani doboj

Tokom sedmice koja je iza nas u dobojskom Domu zdravlja je na virus SARS-Cov2 testirano ukupno 134 osobe, a kod njih 51 je potvrđena COVID-19 infekcija.

Ambulanta za respiratorne infekcije za sva lica koja imaju respiratorne simptome, sumnju ili potvrđenu infekciju virusom korona je obavila 365 pregleda Dobojlija koji su registrovani u timovima porodične medicine Doma zdravlja. Ambulanta trenutno radi u dvije smjene, sa 4 tima, od 9.00 do 19.00 časova, bez zakazivanja pacijenata.

U Higijensko – epidemiološkoj službi na dva vakcinalna punkta do sada je protiv virusa korona vakcinisano ukupno 15795 osoba, dok je njih 13564 primilo dvije doze odgovarajuće vakcine, odnosno kompletno vakcinisano.

Proces vakcinacije se nastavlja i naredne sedmice, kada su dostupne vakcine Astra Zeneca, Sinopharm, Sputnik V i Pfizer.

Takođe, u narednim danima će vakcinacija protiv virusa korona bez zakazivanja termina biti dostupna u svim terenskim ambulantama Dobojskog doma zdravlja, o čijem početku će blagovremeno obavijestiti sve zainteresovane.

Foto: Facebook/Dom zdravlja Doboj

(JZU Dom zdravlja Doboj)

Exit mobile version