Site icon olovka.info

U Doboju večeras muzički koncert “Hrvatska muzička lirika”

vedrana šimić

U utorak, 18. aprila, u 19 časova u velikoj sali Muzičke škole „Markos Portugal“ biće održan muzički koncert „Hrvatska muzička lirika“.

Organizatori koncerta su HKD „Napredak“ Doboj, Muzička škola „Markos Portugal“ i Centar za kulturu Doboj.

Izvođači programa su: Vedrana Šimić, sopran, i Milan Lucić, klavirska pratnja.

Vedrana Šimić, rođena je 1979. godine u Tuzli. Studije solo pjevanja započela je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu, a diplomirala na Muzičkoj akademiji u Zagrebu.Nastupala je na scenama zagrebačke, riječke, splitske i sarajevske opere, u dvadesetak glavnih i naslovnih uloga. Nastupala je koncertno sa zagrebačkom, sarajevskom i beogradskom filharmonijom. Članica je Hrvatskog društva muzičkihumjetnika. Vanredni je profesor na Univerzitetu u Sarajevu – Muzička akademija, kao šef Odsjeka za solo pjevanje.

Milan Lucić, rođen je 1985. godine u Zenici. Diplomirao je 2007. godine a zatim i magistrirao 2011. godine na Odsjeku za klavir na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu. Treći ciklus studija na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu završava 2015. godine čime stiče zvanje doktora muzičkih umjetnosti zapodručje klavira. Trenutno je zaposlen kao viši umjetnički saradnik na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Sarajevu.Do sada je održao niz zapaženih koncerata u BiH i inostranstvu (Hrvatska, Srbija, Austrija, Italija, Njemačka, Francuska.

Koncert “Hrvatska muzička lirika”
Exit mobile version