Site icon olovka.info

U Doboju se gradi 12 kuća za izbjeglice

doboj kuće za izbjeglice

Gradonačelnik Doboja Boris Jerinić potpisao je ugovore sa 12 korisnika projekta obnove i izgradnje 12 stambenih objekata na području ovog grada u vrijednosti od oko 340.000 KM, koji se realizuje u okviru projekta stambenog zbrinjavanja – potprojekat “BH šest”.

Mašine su već na terenu. Radovi na izgradnji kuće prizemnice u dobojskom naselju Šušnjari započeti su i za petočlanu porodicu Bajkanović, koja će konačno dobiti sopstveni krov nad glavom. Izbjegli su iz Krsnog Polja, federalne opštine Maglaj.

-Kupili smo plac i odlučili ostati u gradu Doboju. Krenuli smo bili sa gradnjom, odnsono salili smo temelje. Međutim, muž se razbolio 2004. godine i to je sve stalo. Trenutno živim na Orašju i plaćam kiriju. Uslovljena sam da moram iseliti jer je gazdarica kod koje stanujem dobila donaciju – izjavila je Dragica Bajkanović.

Dragica Bajkanović

Rok izvođenja radova je 300 dana, a svi objekti će biti sagrađeni na području Doboja.

-Ovdje imamo izgradnju stambenih jedinica u više mjesnih zajednica. Nešto je i u gradu Doboju, tj. prigradskon naselju Bare. Takođe, i u Velikoj Bukovici i Podnovlju, čime imamo kompletnu teritorijalnu zastupljenost Grada. Radi se o ljudima koji su došli u nekom ranijem periodu, koji nisu imali riješeno stambeno pitanje, a odlučili su da žive u Gradu Doboju – rekao je Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

-Mi smo prošle godine radili 32 individualna stambena objekta za povratnike. U toku je izvođenje radova na stambenom bloku od 134 stana za zatvaranje kolektivnog smještaja. Ovo je nastavak tzv. regionalnog stambenog programa i integracije od 12 individualnih stambenih objekata. Još jednom zahvaljujem se gradonačelniku na njegovoj otvorenosti i saradnji. Zahvaljujem se i Vladi Republike Srpske koja je vidjela da je ovaj projekat ispravan i daje punu podršku za rad – izjavio je Dragan Juričević, Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske.

Dragan Juričević, Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske

Partneri u projektu su Ministarstvo za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara i Republički sekretarijat za raseljena lica i migracije Republike Srpske.

Foto: rtvdoboj.org

(SRNA)

Exit mobile version