Site icon olovka.info

U Doboju počelo republičko finale Malih olimpijskih igara u futsalu za srednjoškolce FOTO

U Doboju je danas počelo republičko finale Malih olimpijskih igara u futsalu za dječake i djevojčica srednjih škola, koje je otvorila ministarka porodice, omladine i sporta Republike Srpske Selma Čabrić.

Čabrićeva je ukazala na važnost Malih olimpijskih igara za osnovce i srednjoškolce u Republici Srpskoj, u koje je uključeno više od 60.000 učenika, jer djeci daje mogućnost i priliku da pokažu svoj potencijal u sportovima u kojima su dobri.

“Ministarstvo u skladu sa mogućnostima ovo podržava jer akcenat je na djeci”, izjavila je Čabrićeva novinarima.

Ona je ukazala na punopravno članstvo u svjetskoj i evropskoj asocijaciji školskog sporta i najavila da je Srpska ove godine domaćin u odbojci za učenike do 18 godina koje će se održati u Trebinju od 21. do 27. maja.

Koordinator Malih olimpijskih igara za regiju Doboj Ljubo Ignjatović pojasnio je da su u programu igara, osim futsala i bazičnih sportova, uvedeni i šah, gimnastika i džudo.

Članovi ekipa su, osim sportskog značaja ovog takmičenja, ukazali i na druženje.

Utakmice u futsalu u Doboju održavaju se na gradskom Stadionu sportskih igara i poligonu u Osječanima, a na takmičenju učestvuju ekipe iz prijedorske, banjalučke, dobojske, hercegovačke, sarajevsko-romanijske regije, te Semberije.

Utakmice za treće i prvo mjesto počinju sutra od 10.00 časova na Stadionu sportskih igara u Doboju.

Foto: rtvdoboj.org, srna.rs

/SRNA/

Exit mobile version