Site icon olovka.info

U Doboju počela smotra folklora “Zlatno kolce”

doboj smotra folklora zlatno kolce

U Doboju je večeras otvorena 6. smotra dječijeg folklornog stvaralaštva Republike Srpske “Zlatno kolce”, koje je okupilo 13 ansambala sa oko 380 učesnika.

Organizator Smotre je Savez amaterskih kulturno-umjetničkih društava Republike Srpske, čiji je predsjednik Momčilo Vesović rekao da su ove godine smotru omasovili, da nije takmičarskog karaktera, ali da je i dalje zadržan kvalitet učesnika.

On je rekao da se ova smotra svake godine organizuje u drugom gradu.

Ovogodišnju domaćin je Gradsko kulturno-umjetničko društvo Doboj čiji predsjednik Rosa Jović kaže da će publika uživati u mladosti, igrama i koreografiji.

DOBOJ: Smotra folklora “Zlatno kolce”

Ona je navela da će ispred dobojskog KUD-a večeras nastupati samo jedan dječiji ansambl iz Tršića.

Prema njenim riječima, učešće na smotri je važno za mlade članove, kod kojih nije prisutna trema zahvaljujući uigranosti i brojnim javnim nastupima.

Smotru je otvorio zamjenik gradonačelnika Doboja Slavko Kovačević.

Osim domaćina Gradskog kulturno-umjetničkog društva Doboj, na smotri učestvuju i kulturno-umetnički društva “Most” iz Bratunca, “Pelagić” iz Banjaluke, “Osječani” iz Doboja, “Lepa Radić” iz Gradiške, “Mladost” iz Zalužana, “Mladost” sa Pala, “Čajavec” iz Banjaluke, “Miloš Dujić Mišo” iz Čelinca, “Pronija” iz Prnjavora, “Ilićka” iz Brčkog i “Una” iz Novog Grada.

Kao gost učestvuje Umjetnički ansambl Čivija iz Šapca.

/SRNA/

Exit mobile version