Site icon olovka.info

U Doboju održana promocija monografije „Silvana”, autora dr Davora Vidakovića FOTO/VIDEO

U prepunoj sali Slobomir P Univerziteta održana je promocija monografije „Silvana”, autora dr Davora Vidakovića.

Bila je ovo nesvakidašnja promocija na kojoj je pored autora i recenzenata koji su govori o monografiji, publika mogla čuti i najpoznatije pjesme koje je izvodila dobojka Silvana Armenulić, nekada velika muzička zvijezda bivše Jugoslavije.

Svoju prvu ploču Silvana Armenulić je izdala 1964. godine, te su sve njene naredne ploče bile „zlatnog“ tiraža, a svi njeni koncerti unaprijed rasprodati. Najpoznatije pjesme koje su proslavile ovu pjevačicu su – „Ciganine, ti što sviraš“, „ Rane moje“, „Šta će mi život“, „Nad izvorom vrba se nadnijela“, te mnoge druge. U toku svoje karijere Silvana Armenulić je snimila i brojne obrade sevdalinki i izvornih srpskih narodnih pjesama.

Da bi ova monografija ugledala svjetlost dana, pored mnogo truda i rada, bila je potrebna i finansijska podrška, a ona je stigla iz Gradske uprave Doboj.

Monografija „Silvana” premijerno je predstavljena na beogradskom Sajmu knjiga, a nakon promocije u Doboju slijedi promocija i u ostalim gradovima Republike Srpske, ali i šire.

Foto: Ustupljene fotografije, rtvdoboj.org

/RTV Doboj/

Exit mobile version