Site icon olovka.info

U Doboju održana komemoracija Urošu Gostiću (FOTO/VIDEO)

uroš gostić komemoracija

Povodom smrti bivšeg predsjednika Gradskog odbora SNSD-a Doboj i poslanika u Narodnoj skupštini Republike Srpske Uroša Gostića u Doboju je održan komemorativni skup. Od Gostića su se oprostili članovi porodice, saradnici i prijatelji.

Uroš Gostić je bio čovjek od koga sam mnogo naučio. Bio je racionalan i tražio je najbolja rješenja, rekao je na komemoraciji srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik dodajući da je bio kao član porodice sa Gostićem, kojeg je upoznao tokom rane faze svoje političke karijere.

On je bio čovjek Doboja, čovjek ovog naroda, čovjek koji je volio Doboj iznad svega i sve činio da Doboj osjeti njegov rad i njegove aktivnosti. Nije oklijevao da se zalaže za sve ono što je Doboju potrebno. Zajedno sa Obrenom kreirao je ovo rješenje i zato je danas Doboj jedna od najperspektivnijih sredina u Republici Srpskoj sa mnogo investicija. I on je bio veoma ponosan na to – rekao je u svom oproštajnom govoru Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH.

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH

Svako ko je poznavao Uroša Gostića, velikog čovjeka, privrednika i političara bio je privilegovan, istakao je opraštajući se od njega predsjednik Vlade Srpske Radovan Višković.

Tokom dugogodišnjeg rada on je dao nemjerljiv doprinos razvoju cijele Republike Srpske, a posebno svog Doboja za koji je davao i srce i dušu. U toku svoje dugogodišnje i izuzetno plodne karijere Uroš je bio uzdanica svog Doboja i kada je radio u privredi, a i kada se aktivno bavio politikom – ovim riječima od Gostića se oprostio Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske.

Radovan Višković, predsjednik Vlade Republike Srpske

Ispraćamo izuzetnu ličnost i velikog čovjeka, nekoga koje je iza sebe ostavio istinski bogat i dug trag. Iskusan ekonomista, privrednik i političar koji je vodio plodonosan život. Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag za Doboj i Republiku Srpsku. Ovo je u oproštajnom govoru rekao gradonačelnik Doboja Boris Jerinić.

Mi njegovi prijatelji i saradnici s ponosom i dostojanstvom možemo reći da je imao jedan sasvim neuobičajen i izuzetno ostvaren i plodotvoran životni vijek. Ono što je on ostavio iza sebe jesu djela od integriteta, znanja i dobrobiti za cijelu našu zajednicu, za Grad Doboj i Republiku Srpsku, rekao je Jerinić u svom govoru opraštajući se od Gostića.

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja

Telegrame saučešća povodom Gostićeve smrti uputili su predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović.

Uroš Gostić je rođen u Kožuhama na Trebavi, a preminuo je 28. maja u 86. godini. Bio je poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske, u prvom, šestom, sedmom i osmom sazivu. Jedan je od osnivača SNSD-a i bivši predsjednik GO SNSD-a Doboj. Obavljao je I funkciju direktora Naftne industrije Republike Srpske, Privredne banke Doboj, kao i funkciju pomoćnika dikretora za investicije Privredne banke udružene banke Sarajevo osamdesetih godina prošlog vijeka.

Komemoracija povodom smrti Uroša Gostića

RTV Doboj

Exit mobile version