Site icon olovka.info

U Doboju održana 15. nacionalna izložba pasa svih rasa, pomeranac najljepši pas izložbe FOTO/VIDEO

U Doboju je je juče (nedjelja, 2. juli) održana 15. nacionalna izložba pasa svih rasa na kojoj je predstavljen 181 pas, 55 različitih pasmina.

Izložba se održala na platou kod dobojskog Vatrogasnog doma, a organizator je bilo Kinološko društvo “Prim. dr Zoran Janjušević” iz Doboja.

Najljepši pas izložbe je pomeranac (njemački špic).

Vedran Božičković iz Kinološkog društva rekao je da su izlagači, pored domaćih iz BiH, došli Srnije Srbije, Hrvatske i Češke, a od specifičnijih rasa izdvojio je velškog korgi kardigana i pembroka, te australijskog ovčara.

Delegat i predsjednik Skupštine Kinološkog saveza Republike Srpske Siniša Danjko reukovodio je radom u četiri ringa sa četvoricom međunarodnih sudija koji su pse ocijenjivali po standardu svake rase.

On je naveo da svi uzgajivači teže da imaju idealnog psa, tako da uvijek prilikom parenja traže idealnog mužjaka da se dobiju što kvalitetniji štenci.

Među izloženim rasama juče su predstavljeni: kuvas, mops pug, pirinejski ovčar duge dlake, jazavičar, njemački špic, brazilski terijer, kovrdžavi bišon, zlatni retriver, šarplaninac, kane korso, šnaucer, doberman.

O kvalitetu pasa odlučivale su sudije iz BiH i Crne Gore.

https://olovka.info/wp-content/uploads/2023/07/najljepsi-pas-izlozbe.mp4
Izložba pasa Doboj 2023 / Proglašenje najljepšeg psa izložbe
Exit mobile version