Site icon olovka.info

U Doboju obilježen Dan grčkog jezika

U Grčkom kutku u Doboju danas je svečano obilježen Dan grčkog jezika, koji se obilježava 9.februara. Tim povodom uručene su diplome za 20 polaznika kursa A1.1 i A1.2.

Tijana Vasiljević Stokić, direktor Ekonomske škole u okviru koje je smješten Grčki kutak, rekla je novinarima da su onlajn časovi grčkog jezika realizovani u saradnji sa Ambasadom Grčke u BiH i Helenskom fondacijom za kulturu iz Beograda.

“U toku je upis za naredni nivo i od marta ćemo imati polaznike na nivoima A1.2 i A2.1”, navela je Vasiljević Stokić, koja je pozvala srednjoškolce i druge sugrađane da se upišu.

Profesor srpskog jezika Željka Damjanović navela je da su učenici ove škole organizovali odgovarajuću priredbu o grčkom jeziku za koji kaže da je jezik nauke, kulture i umjetnosti.

“Učenici su govorili o nekim pravilima grčkog jezika, o alfabetu, muzici, vezama Srba i Grka, o tome koje su to pjesme koje ih spajaju, koji su to pjesnici”, rekla je Damjanovićeva.

Damjanovićeva, koja je i polaznik prvog ciklusa grčkog jezika, kaže da je bilo vrlo interesantno, zabavno, izazovno i ne toliko teško, kao što se to činilo na početku i tokom prvog susreta sa grčkim alfabetom.

Diploma je danas uručena Bojani Stojaković koja je izrazila zadovoljstvo što je brzo savladala pravila čitanja i grčki alfabet, iako joj je početni cilj bio da po odlasku u Grčku zna samo da naruči piće i hranu.

“Sada mogu da se predstavim i da kažem najosnovnije stvari. Zadovoljna sam ciklusom, a profesori su puni razumijevanja”, navela je Stojakovićeva.

(SRNA)

Exit mobile version