Site icon olovka.info

U dobojskoj bolnici promovisana donirana medicinska oprema FOTO

bolnica doboj inkubatori

ДОБОЈ, 8. НОВЕМБРА /СРНА/ - Болница "Свети апостол Лука" из Добоја данас је промовисала два стационарна инкубатора који су обезбијеђени у добротворној акцији "С љубављу храбрим срцима", која је организована под покровитељством предсједника Републике Српске Милорада Додика.

Bolnica “Sveti apostol Luka” iz Doboja danas je promovisala dva stacionarna inkubatora koja su obezbijeđena u dobrotvornoj akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”, koja je organizovana pod pokroviteljstvom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Tokom ove akcije Bolnici su uručeni i topli sto, kolica za intrahospitalni prevoz novorođenčadi, tri kreveta, po dva pulsna oksimetra i perfuzora, te jedan monitor, a opremu će koristititi službe za ginekologiju i akušerstvo, kao i pedijatrije.

Načelnik Službe za ginekologiju i akušerstvo Gordana Sredanović rekla je novinarima da će nova oprema znatno unaprijediti rad službi s obzirom na to da je dosadašnja starije generacije.

Sredanovićeva je navela da je u tekućoj godini u Službi za ginekologiju i akušerstvo rođeno skoro 1.000 beba.

Pedijatar Miroslav Jović naveo je da je riječ o opremi čijoj je nabavci prethodila komisijska procjena potreba zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj kako bi se obezbijedila uniformnost i opremljenost svih porodilišta.

Načelnik Službe za pedijatriju Aleksandra Prlić rekla je da se inkubatori koriste za zbrinjavanje prijevremeno rođenih beba usljed perinatalnih infekcija, odnosno infekcije uopšte, hiperbilirubinemije, hipoglikemije i drugih stanja u skladu sa za to predviđenim protokolima.

Bolnica “Sveti apostol Luka” iz Doboja je u ovoj godini zbrinula 10 novorođenčadi u stacionarnom inkubatoru, a 20 je transportnim inkubatorima upućeno na liječenje u druge zdravstvene ustanove, saopšteno je ranije Srni iz ove zdravstvene ustanove.

Na Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske u Banjaluci 30. oktobra svečano su uručeni inkubatori i oprema za zbrinjavanje novorođenčadi, koji su nabavljeni sredstvima prikupljenim u akciji “S ljubavlju hrabrim srcima”.

Oprema je uručena rukovodstvima bolnica u Banjaluci, Doboju, Bijeljini, Foči, Gradišci, Prijedoru, Zvorniku, Trebinju, Nevesinju, Istočnom Sarajevu, kao i bolnici u Gračanici na Kosovu i Metohiji i Livnu u Federaciji BiH.

/SRNA/

Exit mobile version