Site icon olovka.info

U Derventi prvi roboti konobari u BiH poslužuju goste VIDEO

Grad Derventa prvi u Bosni i Hecegovini može da se pohvali uvođenjem vještačke inteligencije u ugostiteljstvo. U jednom derventskom restoranu “zaposlena” su dva konobara-robota koji uslužuju goste.

Konobari-roboti, nabavljeni iz Kine, svakodnevno izazivaju veliku pažnju gostiju u restoranu „Kort Caffe“ koji se nalazi u sklopu marketa Hiper Kort u Derventi, objavio je portal Mondo.

Ovi roboti olakšavaju posao osoblju restorana tako što gostima donose narudžbe, ali i odnose prljavo posuđe.

„Godinama unazad naš restoran je jedno od omiljenih mjesta svim Dervenćanima i to je bio jedan od razloga zašto smo se odlučili na ovaj korak. Renoviranjem i proširenjem kapaciteta restorana naš objekat broji oko 200 sjedećih mjesta. Pored samog ambijenta, veliku pažnju smo posvetili i povećanju kvaliteta usluge u našem restoranu. Zbog toga smo se odlučili za uvođenje vještačke inteligencije uz pomoć dva robota konobara. Njihova osnovna svrha je transport hrane, pića i posuđa što uveliko olakšava i smanjuje posao ostalom osoblju“, kaže Maja Vračević, rukovodilac marketing službe Kort marketa za Mondo.

Vračević pojašnjava da ovi roboti imaju četiri nivoa za posluživanje, što uveliko povećava produktivnost i brzinu usluge u restoranu.

„Jedan konobar to ne može da postigne. Na robota može da stane tacna omjera 60×40“.

/mondo.ba/

Exit mobile version