Site icon olovka.info

U bh. kina stiže “Pravednik 3: Konačno poglavlje” sa Denzelom Vošingtonom VIDEO

pravednik 3

U bh. kinima od 31. avgusta svi ljubitelji dobra akcije mogu pogledati posljednje poglavlje akcione trilogije čija su prva dva filma na kino blagajnama zaradila skoro 400 miliona dolara! Serijal o Pravedniku, poznat je kao jedini film u kojem je dobitnik Oskara Denzel Washigton odlučio reprizirati svoju ulogu.

Prvi nastavak izašao je još 2014. te iznenadio i oduševio publiku, a drugi dio, koji je izašao 2018. samo je potvrdio da akcioni trileri s enigmatičnim osvetnicima koji kažnjavaju kirminalce ulazi u svoju novu zlatnu eru. Uz filmove o Jasonu Borneu, John Wicku te ostalim osvetnicima, Denzel Washington kao Robert McCall pronašao je svoje mjesto i svoju publiku koja ga pamti po fenomenalnoj glumačkoj karijeri i kultnim akcionim ulogama!

Nakon što se penzionisao s pozicije specijalnog agenta američke vlade, Robert McCall (Denzel Washington) pokušava pronaći utjehu u pronalasku pravde za sve potlačene. Robert se finalnom nastavku filma nalazi u južnoj Italiji gdje pokušava okrenuti leđa svojoj prošlosti, ali, kad shvati da su ljudi s kojima se tamo zbližio pod jarmom lokalnog mafijaša McCall zna što mora učiniti pod svaku cijenu – spriječiti mafiju i spasiti svoje prijatelje…

Direktorsku palicu i za treći nastavak drži Antoine Fuqua (Training Day, Kralj Arthur, Pad Olimpa, Sedmorica veličanstvenih, Pravednik 1 i 2), koji je s Denzelom sarađivao na čak 5 filmova te mu donio Oskara za najbolju mušku ulogu u prvo nabrojanom. Zajednom s Denzelom i rediteljem, scenarista Richard Wenk i treći put potpisuje priču (Pravednik 1 i 2, Plaćenici 2, Sedmorica veličanstvenih i nadolazeći Kraven the Hunter). Uz Denzela Washingtona, u filmu glumi i Dakota Fanning (Sumrak saga, Bilo jednom u Hollywoodu, Oceanovih 8) koja je jednu od svojih prvih uloga upravo imala sa Washintonom u kultnom trileru Tonya Scotta u “Men on Fire” iz 2004. godine.

Za razliku od prva dva nastavka Pravednika, ovaj put film se seli u Evropu, na živopisnu obalu slatkog i mirnog talijanskog gradića koja će predstavljati prelijepu pozadinu završne osvetničke misije legendarnog ubice Roberta McCalla tako besmrtno utjelovljenog na velikim ekranima od strane Denzela Washingtona. C2 film, zvanični zastupnik studija Sony za BiH, donosi završni nastavak epske akcione trilogije na repertoar svih BH kina i bioskopa od 31. avgusta, paralelno sa otvaranjem u Američkim i svjetskim kinima. C2 film već za 21. septembar najavljuje distribuciju hita Open Air programa 29.SFF, trilera Gorana Kulenovića “Smrt djevojčice sa žigicama” rađenog prema bestseller romanu hrvatskog pisca Zorana Ferića.

Pravednik 3
Exit mobile version