Site icon olovka.info

Tuča na letu Amsterdam – Ibiza zbog zaštitnih maski (VIDEO)

tuča u avionu

Na letu nizozemske vazduhoplovne kompanije KLM od Amsterdama do Ibize izbila je tuča nakon što su dvojica putnika odbila staviti zaštitne maske.

Po pisanju Independenta, na objavljenoj video snimci vidi se da su u tuči učestvovala dvojica britanskih turista koji su se počeli svađati nakon što je Boeing 737 u petak poletio iz Amsterdama.

Kompanija KLM je saopštila da su obojica svladana uz pomoć ostalih putnika te da ih je, po slijetanju na aerodrom na Ibici uhapsila španska policija.

“Dvojica nesavjesnih putnika odbila su nositi zaštitne maske te su fizički i verbalno uznemiravali ostale putnike”, rekao je glasnogovornik KLM-a.

Dodao je da je pilot o incidentu obavijestio lokalne španske vlasti, te da su obojica putnika po slijetanju aviona privedena.

Istaknuo je da sigurnost leta nije bila ugrožena.

“Prestanite, ovdje ima djece”, upozoravali su ih ostali drugi putnici. Na Instagram nalogu, na kome je jutros objavljen video snimak, kaže se da je jedan od putnika koji je učestvovao u tuči Englez koji je prije incidenta pio votku.

“Panika i nasilna tučnjava! Nestašni engleski putnik na letu KLM-a za Ibizu pio je Gregus votku”, napisao je korisnik Instagrama @michighclub.

Independent piše kako se na snimci vidi da još nekoliko ljudi ne nosi zaštitne maske.

Nošenje maski obvezno je na svim letovima kompanije KLM, kao na svim aerodromima u Nizozemskoj, u skladu s restriktivnim mjerama čija je svrha suzbiti širenje koronavirusa.

Exit mobile version