Site icon olovka.info

Tom Filips: „ Ljudski rod – Kako smo sje*ali sve što smo mogli“

tom filips

Knjiga „Ljudski rod – Kako smo sje*ali sve što smo mogli“ Toma Filipsa predstavlja uzbudljivo putovanje kroz najkreativnije i najrazornije budalaštine u ljudskoj istoriji.
 

Mi moderni ljudi hodamo ovom zemljom već sedamdeset hiljada godina i prešli smo veliki put. Umetnost, nauka, kultura, trgovina, sve su to naša postignuća – u evolutivnom lancu ishrane mi smo istinski pobednici. No, iskreno govoreći, to nije uvek bila mirna plovidba, a povremeno – samo ponekad – uspeli smo stvarno, potpuno i neverovatno da zeznemo stvar do kraja.
 

Od Lusi, naše pramajke koja je pala s drveta i poginula, do kampanje protiv četiri pošasti predsednika Mao Cedunga; od austrijske vojske koja napada samu sebe jedne pijane noći do vodeće svetske supersile koja za predsednika bira zvezdu televizijskog rijalitija – s priličnom sigurnošću možemo reći da kao vrsta nismo baš sazreli s godinama.

Prema tome, kada sledeći put pomislite da ste se zaista negde opako izblamirali, neka vas ova knjiga podseti da je moglo biti mnogo gore.

Tom Filips je novinar i humorista iz Londona. Bio je glavni urednik britanskog ogranka sajta „BuzzFeed“ i naizmenično je vrlo ozbiljno izveštavao o važnim temama i zbijao šale. Tokom svoje karijere bio je član jedno vreme hvaljene grupe komičara, radio je na televiziji i u parlamentu i jednom je pokrenuo neuspešne novine. Studirao je na grupi za arheologiju i antropologiju i na grupi za istoriju i filozofiju nauke ka Kembridžu i prijatno je iznenađen što su mu u pisanju knjige tako stečena znanja pomogla.

Knjigu „Ljudski rod – Kako smo sje*ali sve što smo mogli“ možete pronaći od četvrtka 9. januara u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari www.delfi.rs i na sajtu www.laguna.rs.

Exit mobile version