Site icon olovka.info

Tijelo Alekseja Navaljnog PREDATO NJEGOVOJ MAJCI: Još nije utvrđeno kada će biti sahrana ruskog opozicionara

tijelo alekseja navaljnog

epa11163495 A portrait of deceased Alexei Navalny is positioned between flowers during a rally in reaction to the death of Russian opposition leader Alexei Navalny in front of the Russian embassy, in Berlin, Germany, 18 February 2024. Russian opposition leader and outspoken Kremlin critic Alexei Navalny has died aged 47 in a penal colony, the Federal Penitentiary Service of the Yamalo-Nenets Autonomous District announced on 16 February 2024. A prison service statement said that Navalny 'felt unwell' after a walk on 16 February, and it was investigating the causes of his death. In late 2023 Navalny was transferred to an Arctic penal colony considered one of the harshest prisons. EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Tijelo ruskog opoziciona Alekseja Navaljnog predato je njegovoj majci.

Portparol ruskog opozicionog političara, koji je preminuo u zatvoru prošle nedjelje, rekao je da još uvijek treba da se utvrdi kada će biti sahrana.

– Nejasno” je da li će se vlasti miješati – dodao je, a prenosi Gardijan.

– Hvala svima koji su insistirali na ovom zahtjevu sa nama – navela je Jarmiš na platformi X (Tviter).

Julija Navaljna, udovica ruskog opoziciona Alekseja Navaljnog koji je 16. februara umro u zatvoru u Rusiji, zatražila je ranije danas od ruskih vlasti da predaju njegovo tijelo radi sahrane.

Dodala je da porodica želi da Navaljnog sahrani u skladu sa pravoslavnim običajima.

Saradnici Navaljnog izjavili su ranije da vlasti prijete da će sahraniti ruskog opozicionara u udaljenoj zatvorskoj koloniji gdje je umro, osim ako njegova porodica ne pristane na uslov da ne bude javne sahrane.

Jarmiš je u petak izjavila da je njegovoj majci rečeno da će Navaljni biti sahranjen unutar kaznene kolonije gdje je umro ako ona u roku od tri sata ne pristane da ga sahrani bez prisustva javnosti.

/SrpskaInfo/

Exit mobile version