Site icon olovka.info

Tegeltija: Borac se u srijedu penje na prvo mjesto i tu ostajemo do kraja

Milan Tegeltija FK Borac

Predsjednik Fudbalskog kluba Borac Milan Tegeltija oglasio se povodom početka sezone za banjalučki klub te ujedno najavio sutrašnju zaostalu utakmicu Premijer lige Bosne i Hercegovine koju će viceprvak igrati protiv Širokog Brijega.

Istakao je ljetošnji plan kluba da na svakoj poziciji imaju veći broj igrača koji konkurišu za prvi tim.

“Kada smo ljetos pravili ekipu, htjeli smo da na svako mjesto konkurišu ravnopravno dva, tri igrača, da svaki igrač iz rostera može da bude u prvih 11, da oni koji ulaze s klupe mogu da odigraju bolje od onih koje mijenjaju. Da se bez svakog može, ali i da svako može. Da se igrači nadopunjuju, i da zbog te širine imamo raznovrsnost i to je poseban kvalitet kojeg danas ima Borac”, napisao je Tegeltija na društvenoj mreži Twitter.

Podvukao je plan da se banjalučki klub od sutra zacementira na liderskoj poziciji u bh. elitnom nogometnom takmičenju i tu ostane do kraja prvenstva.

“Dakle, kvalitet za vrh imamo, da se u srijedu na njega popnemo i do kraja tu ostanemo. Zato u Širokom idemo odlučno i hrabro pa šta bude. Aj Borac”, poručio je Tegeltija.

Duel između Širokog Brijega i Borca bit će pravi derbi budući da su to dvije prvoplasirane ekipe na tabeli, s tim da hercegovački klub ima bod više.

Susret se igra sutra na stadionu Pecara s početkom u 18:30 sati.

Standings provided by Sofascore
Exit mobile version