Site icon olovka.info

Takmičara u kvizu Superpotjera publika zamalo koštala 35.000 evra: Nije mogao čuti pitanje

dorian nemet

Takmičara Doriana Nemeta iz Zagreba u sinoćnjem izdanju kviza “Superpotjera” publika je zamalo mogla koštati osvojenog iznosa od 35.000 evra.

Dorian Nemet je diplomirani inženjer elektrotehnike i informacijskih tehnologija, koji je nakon odličnog seta od pet pitanja i osvojenih 2.500 evra dobio i pohvale lovaca zbog smirenog načina igre.

Poslije toga odlučio je igrati protiv svih pet lovaca za 35.000 evra uz samo tri sekunde prednosti. U ovom setu pitanja, takmičar nije znao odgovor samo na jedno pitanje, dok lovci nisu znali odgovore na tri pitanja.

Zbog ove situacije, takmičar je bio u velikoj prednosti od 16 sekundi. U trenutku kada je lovcima ostala samo jedna sekunda, publika je shvatila to kao pobjedu mladog Zagrepčanina i počela aplaudirati. Zbog toga se i takmičar zbunio i raširio ruke misleći da je već osvojio nagradu.

Voditelj kviza Joško Lokas nije se zbunio i nastavio je čitati pitanje, a on je ubrzo shvatio da mora odgovoriti tačno. Međutim zbog aplauza publike nije mogao čuti pitanje i približio se voditelju koji ga je tjerao od sebe. Lokas je ponovio pitanje, a takmičar je tačnim odgovorom osvojio 35.000 evra.

Publika se nakon toga digla na noge i nastavila pljeskati. Takmičar se zbog nevjerovatne situacije uhvatio za glavu i počeo hodati po studiju. Lovci su mu još jednom čestitali, a “pohvalili” su i publiku zbog toga što je takmičar mogao ostati bez novca.

Ovaj mladić je već na početku emisije naveo da bi osvojeni iznos uložio u stan kojeg planira kupiti zajedno sa svojom djevojkom.

Exit mobile version