Site icon olovka.info

Tadić iznenađena sankcijama: Čitav život radim pošteno, nikad nisam žute banke uzela

gordana tadić

Bivša glavna tužiteljica Bosne i Hercegovine Gordana Tadić, koja je danas uvrštena na listu sankcija američkog Ministarstva finansija i trezora, ali i State Departmenta, poručila je danas da je “razočarana” ovim potezom američke administracije.

Kako je Tadić rekla u izjavi za RSE, uopće nije obaviještena o sankcijama Sjedinjenih Američkih Država.

“Mene stavili na crnu listu’? Ja i Asim Sarajlić? Ne znam, nisam ništa čula. Ja sam kući, nisam dobro, na bolovanju sam od posljednjih dešavanja (smjene). Iznenađena sam. Kakva korupcija? Ne znam odakle to. Čitav život radim pošteno. Ja nikad ni od kog nisam žute banke uzela. Vrlo sam razočarana”, kazala je Tadić.

Podsjećamo, Ured za kontrolu imovine u inostranstvu Ministarstva finansija SAD (OFAC) objavio je danas da su uvedene sankcije za Asima Sarajlića i Gordanu Tadić.

Tadić je uvrštena na listu u skladu sa Izvršnom uredbom 14033 za učestvovanje u aktivnostima kojima su podrivane demokratske institucije BiH, tj. Državno tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

“Pored toga, Tadić je uvrštena na listu prema Poglavlju 7031 (c) Zakona o aproprijacijama za programe Ministarstva vanjskih poslova SAD, inostrane operacije i srodne programe iz 2022. Ministarstvo vanjskih poslova takođe je na listu uvrstilo i najbliže članove njene porodice. Tadić i najbližim članovima njene porodice sada je onemogućen ulazak u SAD”.

Exit mobile version