Site icon olovka.info

Svemirske ambicije Toma Kruza: Projekat vrijedi 200 miliona dolara

tom kruz

Dospio je na naslovnice prije tri godine kada su se pojavili njegovi planovi za snimanje filma u svemiru. I Tom Kruz je ostao posvećen tome.

U razgovoru sa Varietiy-em, glumac je pričao o svojim svemirskim ambicijama.

“Vrijedno smo radili na tome i vidjećemo kuda ćemo ići”, rekao je Tom Kruz na promocije novog filma iz serijala “Nemoguća misija” u Njujorku.

Predstojeći svemirski film ima budžet od 200 miliona dolara i podržava ga kompanija Universal, ali datum početka produkcije tek treba da bude određen, objasnio je Kruz.

NASA je 2020. potvrdila da Kruz radi na projektu snimanja filma u svemiru na Međunarodnoj svemirskoj stanici. Navodno će dobiti pomoć od kompanije Space X-a Ilona Maska.

Ako dobije zeleno svjetlo, produkcija bi bila prvi akcioni avanturistički igrani film koji će biti snimljen u svemiru.

“Uzbuđeni smo što radimo sa Tomom Kruzom na filmu na Međunarodnoj svemirskoj stanici”, napisao je Džim Brajdstajn iz NASA-e na Twitteru i dodao:

“Potrebni su nam popularni mediji da inspirišemo novu generaciju inženjera i naučnika da pretvore NASA ambiciozne planove u stvarnost.”

Dag Liman, 57, koji je sa Tomom radio na filmu “The Edge of Tomorrow”, trebalo bi da režira ovo ostvarenje, piše Daily Mail.

Exit mobile version