Site icon olovka.info

Suze za kraj čudesne karijere: Serena Viliams otišla u penziju VIDEO

Serena Viliams

Vjerovatno najbolja teniserka svih vremena Serena Viliams završila je bogatu karijeru porazom od Ajle Tomljanović u trećem kolu US Opena.

Svijet tenisa izgubio je najveću. Meč Ajle Tomljanović i Serene Viliams završen je uz brojne suze na Artur Eš terenu u Njujorku.

Pokušala je slavna Amerikanka da produži karijeru makar za nekoliko dana, ali to nije uspjela. Australijanka je slavila u tri seta rezultatom 7:5, 6:7 i 6:1.

Veliki borac, kakav je oduvijek bila, Serena je u posljednjem gemu spasila pet meč-lopti, iako je već bilo evidentno da gubi duel. Ipak, ta borba pokazuje da nikada nije izgubila žar za pobjedom, te da je uz maksimalne napore pokušala produžiti karijeru.

Zanimljivo, to je prvi meč Serene Viliams karijeri na US Openu koji je trajao preko tri sata. I ostaće jedini, a odigrala ih je 109.

Serena Viliams / Kraj karijere

Kraj meča slavna teniserka dočekala je u suzama. Prije nekoliko sedmica Serena je otkrila da je US Open njen posljednji turnir u karijeri. Kao i uvijek, u Njujorku je imala ogromnu podršku navijača i zahvaljujući njoj stigla je do trećeg kola savladavši Danku Kovinić i Anet Kontaveit.

Serena Viliams karijeru završava sa 23 Grand Slam titule u singlu, 14 Grand Slam titula u dublu, te dva puta u miks dublu. Titulu na US Openu osvojila je šest puta, a ima i četiri olimpijska zlata.

Exit mobile version