Site icon olovka.info

Sutra u Doboju tradicionalni Bogojavljenski koncert i likovna izložba, ulaz besplatan VIDEO

bogojavljenski koncert doboj 2022

U utorak, 18. januara u 19 časova u velikoj sali dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje, biće održan tradicionalni Bogojavljenski koncert, koji se ove godine u Doboju održava dvadeset šesti put.

Ovogodišnji izvođač je Ansambl Balkanopolis na čelu sa svjetski priznatim umjetnikom Slobodanom Trkuljom. Ovaj muzičar je prepoznatljiv po svojim vokalnim interpetacijama, ali i kao multiinstrumentalist. Do sada je sa Balkanopolisom održao brojne koncerte u zemlji i inostranstvu. Gost koncerta je Danica Krstić iz Srbije, poznati izvođač etno melosa i širokog spektra pjesama drugih muzičkih žanrova.

Bogojavljenski koncert / Doboj 2022.
Slobodan Trkulja i Ansambl Balkanopolis

Osim koncerta, isto veče u utorak, 18. januara, od 18 časova biće upriličeno svečano otvaranje likovne izložbe pod nazivom Oblaci/Oblici Bosiljke – Bose Ostić iz Banjaluke.

Autorka je rođena u Banjaluci 1997. godine. U istom gradu je završila srednju školu i Akademiju umjetnosti. Do sada je imala tri samostalne izložbe: u Banskom dvoru u Banjaluci, Centru za kulturu Gradiška i Kulturnom centru u Trebinju. Predstavljala se svojim djelima na desetak kolektivnih izložbi, a za svoje radove je i nagrađivana. Likovni kritičari je predstavljaju kao veoma perspektivnog mladog umjetnika. Živi i stvara u Banjaluci.

Izložba Oblaci/Oblici autorke Bosiljke – Bose Ostić iz Banjaluke.

Ulaz za obje manifestacije je slobodan.

Exit mobile version