Site icon olovka.info

Sutra u dobojskom Centru za kulturu solistički koncert Ljubice Timanović

ljubica timanović

U utorak, 30. novembra, u velikoj sali dobojskog Centra za kulturu i obrazovanje biće održan solistički koncert Ljubice Timanović, profesorice harmonike u OMŠ Markos Portugal u Doboju.

Timanovićeva je rođena 1976. godine u Novom Sadu. Osnovno muzičko obrazovanje završila u Gračanici na odsjeku harmonika, a srednje u Banjaluci na odsjecima teoretsko-nastavni i vokalno-instrumentalni (harmonika), u klasi profesorice Nade Vještice.

Zvanje diplomirani muzički pedagog stekla na Muzičkoj akademiji u Banjaluci. Usavršava se na brojnim seminarima, predavanjima i majstorskim radionicama iz oblasti harmonike, solfeđa, hora i horskog dirigovanja i NTC sistema učenja. Kao nastavnik harmonike radi od 1994. godine, prvo u Muzičkoj školi Vlado Milošević u Banjaluci, a zatim u Muzičkoj školi Markos Portugal u Doboju.

U radu sa učenicima postiže zavidne rezulate na brojnim domaćim i međunarodnim takmičenjima i festivalima u kategorijama solo harmonika, kamerna muzika, orkestri itd.

Dobitnica je Svetosavske nagrade u oblasti obrazovanja 2019. Dirigent je hora u OMŠ Markos Portugal, zatim Dječijeg crkvenog hora „Javor“ u Doboju (čiji je i suosnivač) i SCPD „Bogoljublje“ u Doboju.

Aktivni je nosilac i pokretač kulturnih dešavanja u Doboju i široj okolini.

Ljubica Timanović

Autor plakata: Danica Heriban Blagojević

Exit mobile version