Site icon olovka.info

Stipe Miočić ponovo prvi svjetski UFC teškaš! Cormier se povlači.

stipe miocic

Foto: essentiallysports.com

Stipe Miočić porazio je u revanšu Daniela Cormiera i time vratio titulu UFC-ovog prvaka teške kategorije. Daniel Cormier je u prvoj rundi bio apsolutno dominantan, a i u naredne dvije runde otvorenog rata bio je bolji borac. U četvrtoj je Stipe je potvrdio kako su njegovi udarci ipak jači i precizniji. Dočekao je svoju priliku i u četvrtoj rundi završio ovu borbu.

Stipe Miočić pokazao je nevjerojatnu izdržljivost, snagu volje, ali i svoj nevjerovatan talenat i kvalitet. Potpuno zasluženo vratio je naslov svjetskog prvaka UFC-ove teške kategorije u svoje vlasništvo. Pogotovo jer je to napravio u trenucima kad se činilo da mu titula izmiče, odnosno da će Daniel Cormier nakon ove borbe i dalje ostati UFC-ov prvak.

Slabije je Miočić otvorio borbu i prva runda uvjerljivo je pripala Cormieru. Bio je bolji na nogama, odlično je boksao, jednom je snažno bacio Miočića na pod, te dominirao u parteru. Tu je rundu Cormier sigurno uzeo rezultatom 10:8 i vrlo zadovoljan je otišao u svoj ugao.

Druga runda bila je možda i najbolja. Oba borca pogađala su jako snažno. Koliko god su publiku oduševljavali udarcima, još jači utisak ostavili su sposobnošću primiti strahovite udarce koji su sjedali na njihova lica. Ponovno je Cormier napravio više, no Miočić se u ovoj rundi uključio u borbu.

Treća runda nije donijela toliko akcije kao druga, a ponovno je Cormier onaj koji radi više i tu se činilo kako ide prema sigurnoj pobjedi. Stipe je sporije otvorio i četvrtu rundu. Činilo se čak kako više nema snage, no onda su sredinom runde krenuli udarci u tijelo. Njima je usporio Cormiera, a nakon njih počeo je vezati nove serije u lice. Sad već bivšeg prvaka Miočić je jakim udarcem u jetru načeo, a onda udarcima u lice poslao na pod. U parteru je dodatnim udarcima samo završio borbu u zadnjoj minuti četvrte runde.

Legendarni Cormier je u intervjuu odmah poslije meča najavio oproštaj od UFC-a. Rekao je kako je u svojoj 40-toj već pomalo umoran, da je jako razočaran ovim porazom od Miočića, te da dolaze mnogo mlađi borci i da je pravi momenat za njegov oproštaj.

Exit mobile version