Site icon olovka.info

Šta se događa s vašim tijelom kada počnete plivati tri puta sedmično

redovno planiranje

Plivanje je dobro za vaše tijelo, ali i duh, bez obzira na vaše godine. Osim što plivanjem vježbate cijelo tijelo, pomaže vam da se suočite s depresijom oslobađajući endorfin koji pokreće pozitivne osjećaje.

Redovno plivanje može biti dobar način za jačanje pluća. Ustvari, istraživanja nam govore da plivanje utieče bolje od joge kada je riječ o poboljšanju rada pluća.

Plivanje je i savršena vrsta vježbanja za one koji imaju bolove u zglobovima. Redovno plivanje može vam pomoći da umanjite rizik od pogoršanja artritisa.

Ako ste neko ko pati od hroničnih bolova u leđima, kao što je išijas, plivanje vam također može pomoći.

Plivanje tri puta sedmično može biti fantastičan način za sagorijevanje dodatnih kalorija, a ujedno i jačanje mišića. U 30 minuta plivanja možete sagorjeti 500 kalorija, što je zapravo dvostruko više nego što biste sagorjeli da hodate, što ga čini savršenom vježbom.

Osim toga, plivanje usporava vaš proces starenja. Plivanje također čini čuda za vaš um i san. Dosadašnja naučna istraživanja utvrdila su da je plivanje jedna od ključnih vježbi koje pomažu u borbi protiv nesanice.

Izvor klix.ba

Exit mobile version