Site icon olovka.info

Šta se dešava u pozadini sukoba Lukakua i Chelseaja: Saigrači mu okrenuli leđa, onda i trener

romelu lukaku

Menadžer Chelseaja Thomas Tuchel nakon remija s Liverpoolom rekao je da napadač Plavaca Romelu Lukaku nije definitivno otpisan u klubu, ali da još uvijek postoji put kojim se može vratiti u tim.

Belgijski napadač je zbog kontroverznog intervjua ispao iz ekipe Chelseaja za susret s Liverpoolom, a njemački trener je nakon meča protiv Liverpoola otkrio kakav status trenutno ima ovaj igrač.

“Ima li povratka za Lukakua u Chelseaju? On je naš igrač i naravno da uvijek postoji put nazad. To ćemo riješiti iza zatvorenih vrata… Čim budemo donijeli odluku i Romelu to sazna, onda ćete znati i vi”, rekao je Tuchel.

Podsjećamo da je Lukaku u intervju za Sky Sports izrazio nezadovoljstvo svojom ulogom u ekipi i priznao je kako mu je stalo do Intera, kluba koji je ljetos napustio da bi se vratio u Chelsesa.

Mediji u Engleskoj su istakli i to da je Tuchel odlučio konsultovat se s najiskusnijim igračima iz tima kako bi odlučio sudbinu Lukakua, a oni su tražili da ovaj tamnoputi napadač ne igra protiv Redsa.

Klupske kolege su, dalje se navodi, poprilično burno reagovale na izjave Lukakua i bile su nezadovoljne njegovom izjavom.

Exit mobile version