Site icon olovka.info

Šta očekuje Zvezdu u žrijebu? Liverpul, Real, Dinamo…

Žrijeb Lige šampiona

Ostala su još samo tri upražnjena mesta u Ligi šampiona, a Crvena zvezda je među 29 ekipa koje će sigurno čekati protivnike u četvrtak u Monte Karlu.

Osjećaj kada se kuglice zavrte u legendarnom Grimaldi Forumu neće biti stran ovoj generaciji Crvene zvezde. Prošle sezone šampion Srbije nije imao sreće kada su u pitanju mogućnosti ostvarenja takmičarskih ambicija. Prošle godine u pitanju je bio sam krem evropskog fudbala. Koliko god je lijep osećaj imati takve rivale, u Ljutice Bogdana se sada verovatno nadaju nešto slabijim rivalima.

Grimaldi Forum, Monako

Šta Zvezdu očekuje? Već se zna da će ponovo biti u četvrtom šeširu i to ishodi preostala tri plej-ofa meča ne mogu promijeniti. Prvi šešir je kompletiran. U njemu su Liverpul, Čelsi, Mančester Siti, Barselona, Juventus, Bajern, Pari Sen Žermen i Zenit. U drugom šeširu su sigurni Real, Atletiko, Borusija, Napoli, Šahtjor, Totenhem i Benfika. Ukoliko Ajaks bude uspešan protiv FK APOEL biće i Kopljanici. Ukoliko Kiprani prirede iznenađenje na njihovo mjesto će se pomjeriti Lion, koji trenutno predvodi treći šešir.

Pored Francuza u trećem šeširu trenutno su sigurni Bajer Leverkuzen, Red Bul Salcburg, Olimpijakos, Valensija, Inter i zagrebački Dinamo. Mjestu u trećem šeširu potajno se nada moskovska Lokomotiva, ukoliko APOEL prođe Ajaksa. I u četvrtom šeširu, pored Crvene zvezde, su Genk, Galatasaraj, RB Lajpcig, Atalanta, Lil i pobjednik plej-of duela Slavija – Kluž.

Dakle, moguća je još jedna “grupa smrti”. Nju bi recimo činili Mančester Siti/Liverpul, Real Madrid i Inter, ako bi se gledao renome klubova. U suprotnom, možda bi takmičarski najprihvatljivija grupa bila Zenit, Benfika, Klub Briž (ukoliko prođe LASK, a ima prednost iz prvog meča u Austriji).

Takođe mogući su novi dueli sa Red Bul Salcburgom, ali i prvi dueli sa zagrebačkim Dinamom posle raspada SFR Jugoslavije. Nema šta, slijedi onaj ljepši deo posla, iščekivanje sreće u četvrtak u Grimaldi Forumu.

Exit mobile version