Site icon olovka.info

Srušio se ukrajinski avion sa 170 ljudi, “nema preživjelih”

nema preživjelih

Ukrajinski avion “Boing 737” sa 170 ljudi na letu za Kijev srušio se nakon polijetanja sa aerodroma u Teheranu, prenosi Russia Today. Nema preživjelih.

Svih 170 putnika i članova posade poginulo je kada se avion ukrajinske kompanije srušio posle polijetanja sa teheranskog aerodroma, saopštili su iranski i ukrajinski zvanični izvori.

“Prema prvim podacima, svi putnici i članovi posade su mrtvi”, napisao je predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski na Fejsbuku.

“Nije izvjesno da ima preživjelih u avionu na letu leta PS-752”, rekao je zvaničnik Crvenog polumjeseca Irana.

Avion je najvjerovatnije pao zbog tehničkih problema, prenose iranski mediji, jer je veći dio vazdušnog prostora u regionu čist zbog noćašnjih iranskih raketnih napada na američke baze u Iraku.

Pad se dogodio usred ozbiljne krize koja potresa ovaj region posle američke akcije u kojoj je ubijen iranski general i iranske raketne odmazde. ”Boing” je mjesecima na meti ozbiljnih kritika zbog problema sa ”maks” serijom putničkih aviona iz serije 737.

​Informacije sa sajta „Flajt radar“ navode na zaključak da je letjelica kompanije „Jukrejin internešenal“ na letu PS752 naglo nestala s monitora kontrole leta odmah nakon polijetanja sa aerodroma „Imam Homeini“ oko 6 sati ujutru po lokalnom vremenu.

Izvori: b92.net; beta

Exit mobile version