Site icon olovka.info

Spektakl za kraj “Banjaluka festa” – Šerbedžija oduševio: Banjaluka je i moj grad FOTO GALERIJA

Nakon četiri dana koncerata za pamćenje spektakularnu završnicu “Banjaluka Festa”, pete večeri napravio je veličanstveni Rade Šerbedžija.

Iako kaže da je Banjaluka i njegov grad, sa zadnjeg koncerta na ovom mjestu prije deset godina ga ne vežu tako lijepe uspomene, no ističe, u subotu uveče je sve izgledalo impresivno.

“Banjaluka je grad moje sestre Milice, ali kad malo bolje razmislim Banjaluka je i moj grad postala”, rekao je Šerbedžija.

Publika je Šerbedžiju dočekala na nogama uz gromoglasni aplauz, a on je ovaj koncert otvorio na nešto dugačiji način nego inače.

Naime, na sceni su se Šerbedžiji pridružile Sara i Nika iz Doboja koje su zajedno sa njim izvele pjesmu “Zaboravi”.

“One su moje najmlađe fanice i ja sam počastvovan što ćemo zajedno otvoriti ovaj koncert. Tokom večeri nizale su se i nove i stare pjesme, Šerbedžiju je u stopu pratio bend ‘Zlatni kolodvor’. Jedna od pjesma koju je Šerbedžija izveo bila je i pjesma Arsena Dedića ‘Panonske treše’ govoreći da je on Arsenov vojnik.

Nakon nezaboravnog koncerta i dva bisa Šerbedžija je opet bio najveći na svijetu, ali i Kastel sa njim.

Nakon svečanog otvaranja uz koncert Stefana Milenkovića i simfonijskog orkestra Kamerata Novi Sad, na “Banjaluka Festu” su uslijedili koncerti Zvonka Bogdana, Amire Medunjanin, dok je četvrte večeri nastupila portugalska fado diva Mariza, koja je i sama priznala da joj je koncert u Banja Luci jedan od najlepših u karijeri, što je potvrdila i objavom na Instagramu, kada je preko slike festivalske pozornice napisala na srpskom jeziku “Hvala Banja Luka, Republika Srpska”.

(Nezavisne)

Exit mobile version