Site icon olovka.info

Spektakl – Alkaras je čudo, ispao Cicipas!

Karlos Alkaras

Mladi španski teniser Karlos Alkaras izbacio je Stefanosa Cicipasa sa US Opena. Alkaras je savladao trećeg tenisera sveta poslije pet odigranih setova.

Po setovima bilo je 6:3, 4:6, 7:6 (2), 0:6, 7:6 (5).

Alkaras sjajno otvara meč, pošto je napravio dva brejka i šokirao Grka.

Poveo je 4:0, jedan brejk je uspeo da vrati Cicipas, ali ga je opet brejkovao Alkaras kada je na 5:3 servirao za ostanak u setu i Španac je dobio set 6:3.

Drugi isto otvara brejkom i dolazi do 3:0, ali tada kreće veliki pad.

Cicipas vraća brejk, pa pravi još jedan i serijom od pet gemova dolazi od 0:3 do 5:3. Spasao je tri brejk lopte na 5:4 (0:40), kada je servirao za izjednačenje i uspeo je da preokrene gem i izjednači u setovima.

I onda šokantan treći set – Cicipas je vodio 5:2, ima dva brejka prednosti i oba ispustio. Mladi Alkaras se vratio, napravio dva brejka i preokrenuo na 6:5, a na kraju je set otišao u taj-brejk. Dobija ga Alkaras ubjedljivo 7:2 i dolazi do 2-1 u setovima.

Cicipas zatim odlazi na pet i po minuta u toalet, vraća se i osvaja šest gemova zaredom. Nijedan gem nije dopustio Alkarasu u četvrtom setu i počistio ga je za 2-2. Četvrti set završen je 6:0.

Alkaras se brzo konsolidovao i igrao odlično u petom setu. Udarao je iz sve snage i išao na sve ili ništa, a za njega je bilo dobro što ga je sve išlo. Spasao je jednu brejk loptu u šestom gemu.

Set je otišao u taj-brejk i tako je bilo najpravednije da se odluči pobjednik.

Alkaras je napravio jedan mini-brejk za 4:1, pa još jedan za 6:3 i imao je dva servisa za pobjedu.

Nije iskoristio nijedan, a na 6:4 je njegov lob završio nekoliko milimetara iza osnovne linije.

Ipak, sljedeći poen osvaja pošto je napao drugi servis Cicipasa i došao je do pobjede.

Naredni protivnik mu je Piter Gojovčik iz Nemačke.

Exit mobile version