Site icon olovka.info

ŠPANIJA protivnik Hrvatske u finalu

Rukometna reprezentacija Španije

epa08160805 Spain's Viran Morros de Argila celebrates with Gedeon Guardiola Villaplana during the semi final match between Spain and Slovenia at the Men's European Handball Championship in Stockholm, Sweden, 24 January 2020. EPA-EFE/Erik Simander SWEDEN OUT

Rukometna reprezentacija Španije drugi je finalista Evropskog prvensva. Španci su u polufnalu pobijedili Sloveniju rezultatom 34:32.

Do rezultata 7:7 ekipe su se smijenjivale u vođstvu, a onda je  Španija zaigrala mnogo bolje. Čvrsto u odbrani, lepršavo i sa idejom u napadu, a veliki broj golova postigli su nakon sjajnih akcija, kontri i polukontri.

Prvi put se španija odvojila na pet golova razlike za vođstvo 18:15, a sa plus pet “furija” je otišla i na odmor.

Španija je u nastavku apsolutno kontrolisala rezultat, u tri navrata vodila je i sa šest golova razlike, a onda su Slovenci uspjeli prepoloviti ovu prednost, a sa tri gola manjka ušli su u poslednjih deset minuta. Uspjeli su Slovenci prići i na minus dva u završnici (33:31), a u posljednjem minutu i na minus jedan, međutim, Dušebajev je na deset sekundi do kraja pogodio i otklonio sve dileme oko pobjednika.

Finalna utakmica na rasporedu je u nedjelju od 14 časova i 30 minuta.

Exit mobile version