Site icon olovka.info

SP u pohodu na FZO: Žele Danijelu Batar na čelu ove institucije

danijela batar

Danijela Batar, bivša v. d. direktora Inspektorata Republike Srpske čiji mandat je u ovoj ustanovi obilježen brojnim kontroverzama napušta Agenciju za lijekove i prelazi na već dogovoreno rukovodeće mjesto u Fondu zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u Sektoru za zdravstvo i kontrolu, otkriva dobro obaviješteni izvor portala Nacional.live.

Upravo Fond zdravstvenog osiguranja velika je želja Socijalističke partije, a mnogi angažman Danijele Batar u ovoj instituciji vide kao pripremu ove stranke za preuzimanje kontrole nad FZO, a u slučaj da ostvare svoju namjeru direktorsko mjesto dobila bi upravo Batar koja je jedan od najbližih saradnika Petra Đokića i smatra se njegovom osobom od povjerenja.

Rani radovi Batar Danijele

Batareva je na funkciju vršioca dužnosti direktora Republičke uprave za inspekcijske poslove – Inspektorata RS postavljena  nakon što je Vlada smijenila dotadašnjeg direktora Predraga Tomića.

Dok je Tomić zbog razrešenja vodio sudski spor s Vladom, Bartareva je poništila konkurs koji je u oktobru 2018. godine bio raspisan za izbor direktora Inspektorata jer prema tom konkursu nije ispunjavala uslove za direktorsku poziciju.

Nakon toga je izmjenila Pravilnik o sistematizaciji, koji je Vlada RS prihvatila, a u kojem je među neophodne uslove za tu poziciju Batareva dodala svoje zanimanje. Tada je raspisan novi konkurs direktor, a funkciju direktora Inspektorata može da vrši i lice sa završenim medicinskim fakultetom, ali samo smjer – farmacija. Upravo onaj koji je završila Batareva.

(Nacional.live /Buka)

Exit mobile version