Site icon olovka.info

Sonja Karadžić reagovala na navode u njemačkim medijima: “Moj tata Radovan nije pio urin kao terapiju, ali je mnogo čitao o tome”

sonja karadžić

Postoji urinoterapija, koja je neka vrsta terapije poznate u svijetu, on je proučavao literaturu, ne znači da je primjenjivao na sebi, kaže Sonja Karadžić, kćerka prvog predsjednika Republike Srpske Radovana Karadžića.

Ona ovako odgovara na pitanje o medijskim spekulacijama, prije svega njemačkih medija, da je Karadžić, navodno, pio sopstveni urin kada je kao doktor Dabić (čiji je identitet napravio dok je izbjegavao Haški sud) pribjegavao alternativnoj medicini.

Imate vi i danas ljude koji pričaju o Radovanu da je pio urin ili liječio ljude ovako ili onako… Postoji urinoterapija, koja je neka vrsta terapije poznate u svijetu. Postoje autori, mahom ruski, koji su to proučavali i ako je on proučavao literaturu, ne znači da je primjenjivao na sebi – rekla je Sonja Karadžić za “Srpski telegraf”.

Dalje je nastavila, objašnjavajući ovakve glasine, da postoje primjeri, “recimo, u našem narodu da ljudi kada se povrede u šumi sjekirom, provo što urade jeste da se pomokre na ranu”

Sonja Karadžić / FOTO: SINIŠA PAŠALIĆ/RAS SRBIJA

Zato što se smatra da je urin, koji je toliko puta profiltriran kroz bubregde, dovoljno sterilan da može da pomogde da se to u pvom momentu dezinfikuje. Proučavati to u odnosu na brojne druge stvari koje proučavate, a onda u tome tražiti razlog da nekome prilepite etiketu da je on pio urin, to je van svake pameti – rekla je Karadžićeva kćerka.

Radovan Karadžić je 2019. godine osuđen u Hagu na doživotnu kaznu zatvora i to, kako je navedeno u presudi, za genocid, zločine protiv čovječnosti i kršenje zakona i običaja ratovanja.

Karadžić je 2016. godine osuđen na 40 godina zatvora za iste zločine, a kazna je tri godine kasnije, nakon žalbenog postupka, preinačena i povećana na doživotnu robiju, piše Telegraf.

(SrpskaInfo)

Exit mobile version