Site icon olovka.info

Sljedeći Apple pametni sat će moći mjeriti temperaturu

apple pametni sat

Prema navodima analitičara, sljedeći pametni sat kompanije Apple će imati dodatnu opciju, koja će ga načiniti još funkcionalnijim.

Mark Gurman, analitičar Apple ekosistema, sugeriše da će Apple Watch 8 pametni sat imati mogućnost da mjeri temperaturu tijela, preko hardverske nadogradnje u obliku senzora.

Međutim, ističe se da se ne očekuje da će Appleov pametni sat imati termometar, koji bi u realnom vremenu mjerio temperaturu i prikazivao rezultate. Umjesto toga, sat će upozoriti korisnika da izmjeri temperaturu na konvencionalan način ukoliko senzor zabilježi da je temperatura povišena, a može da preporuči i da odete kod ljekara.

Apple na ovaj način želi da se ogradi od toga da se kompanijin novi senzor doživljava kao alatka za dijagnozu. Watch 8 serija pametnih satova od Američke agencije za hranu i lijekove (FDA) nije dobila dozvolu da mogu da se koriste kao verifikovani termometri.

Apple Watch 8 serija pametnih satova, sem pomenutog senzora, ne bi trebalo da implementira druga hardverska poboljšanja u odnosu na aktuelne modele.

Exit mobile version