Site icon olovka.info

SLAVKO GLIGORIĆ: Socijalista bez karaktera

slavko gligorić

Nazvali su ga “papkom na kvadrat koji stranke mijenja češće nego čarape”. Za samo godinu i po, Slavko Gligorić je od DNS-a, prošetao preko NPS-a Darka Banjca, pa sletio u Socijalističku partiju Petra Đokića.

Ove godine su u DNS-a ocijenili da Gligorićevo lutanje nije stvar odluke, već njegova karakterna osobina, koja očito nije na cijeni.

Najvjernije članove i simpatizere Đokićeve partije Gligorić je poprilično iznervirao, pa su neki od njih čak zaprijetili da će napustiti partiju.

Smatraju da transferi sa istrošenim političkim karijerama mogu samo naštetiti političkoj partiji, koja, koliko-toliko ima stabilan broj glasača.

Njegov karakter bio je pod lupom u Narodnoj skupštini Republike Srpske, pa su primijetili da se u dva mandata, koliko je poslanik, gotovo nikada nije javio za riječ.

Slavko Gligorić u NSRS sa Darkom Banjcem, tada kao član NPS-a

Bio je veoma glasan kada su, po sili zakona, pokušali da ga penzionišu. Prema važečim zakonskim normama, Gligorić je u penziju trebao otići u septembru 2020. godine.

Ja ratni staž nisam upisao, niti sam podnio zahtjev da mi se prizna taj staž – vrištao je Slavko Gligorić.

Afera sa radnim stažom, završena je u njegovu korist jer mu je pogodovalo što je profesionalni narodni poslanik, kao i odluke Ustavnog suda Republike Srpske.

Slavko Gligorić na predizbornom mitingu DNS-a

Možda najveći bijes, Slavko Gligorić je navukao na sebe dok je kao kadar DNS-a bio vršilac dužnosti generalnog direktora Željeznica Republike Srpske.

Spočitavaju mu da je ŽRS pretvorio u filijalu DNS-a i da je javne nabavke provodio bez Tatjane Nikolić, direktorice Sektora za nabavke i prodaju koja je, za njegovog mandata “iznenada” otišla na bolovanje.

Slavko Gligorić kao kadar DNS-a smijenjen sa funkcije direktora Željeznica Republike Srpske

Skoro kompletan rukovodni kadar ŽRS bio je na plakatima tadašnjeg DNS-a, kojeg je Slavko Gligorić prvom prilikom odbacio.

Zbog svega toga, dobio je neslavan nadimak “preletač bez karaktera” koji će ga pratiti i na predstojećim izborima.

Slavko Gligorić kao aktuelni socijalista sa Srđanom Todorovićem, istaknutim članom Socijalističke partije
Exit mobile version