Site icon olovka.info

Škoda predstavlja novu opciju Marketplace – u multimediji automobila prikazivaće se oglasi (VIDEO+FOTO)

škoda marketplace

Škoda je najavila pokretanje nove usluge Škoda Marketplace koja koristi multimediju automobila za prikazivanje personalizovanih reklama.

Za sada se usluga testira na Škodinom domaćem tržištu – Češkoj. Kompanija najavljuje da će, ako se pokaže uspješnom, uskoro izaći i na druga tržišta.

Tržište Škoda zahtijeva trajnu vezu multimedijskog sistema automobila s Internetom. Takva se opcija jednostavno zvala Connect i dostupna je u skupljim verzijama novih modela češkog proizvođača: Scala, Kamiq, Superb, Karoq i Kodiaq, a uskoro će biti dodan i električni Enyaq.

Kako djeluje Škoda tržište?

Koristeći podatke o lokaciji i informacije o stanju automobila, vozaču šalje oglašavačke ponude koje bi ga mogle zanimati. Takve se obavijesti pojavljuju na središnjem ekranu automobila. Ako ih korisnik želi koristiti, navigacijski sistem može ga automatski voditi do mjesta.

Zahvaljujući usluzi geolociranja prikazat će se ponude za usluge i robu u blizini, a trenutne informacije o automobilu omogućit će vam prilagodbu njihovog karaktera trenutnim potrebama. Šta to znači? Kada gorivo u rezervoaru automobila dosegne nisku razinu, Škoda Marketplace prikazat će ponudu najbliže benzinske pumpe, a navigacija će vam pomoći da stignete tamo.

Škoda Marketplace

Ovo je samo jedan primjer nove funkcionalnosti, ali ne slučajan. Jedan od prvih ugovora o oglašavanju na češkom tržištu, Škoda je upravo potpisala s mrežom benzinskih stanica OMV. Uz to, uslugu već koristi mreža čeških autopraonica Automycka Express i voćnih barova Fruitisimo. I ovo je samo početak.

Oglašavanje u automobilima bilo je pitanje vremena. Škoda je prva, ali sigurno nije i posljednja.

Novu funkcionalnost Škode možete posmatrati s dvije strane. S jedne strane, to je drugi kanal putem kojeg će potrošači doći do oglasa. Ovo se možda neće svidjeti korisnicima. S druge strane, ako su ponude doista zanimljive i prilagođene njihovim potrebama, obje strane će imati koristi. Ovu vrstu oglašavanja ionako koristimo na svojim pametnim telefonima i mogu biti korisni, pogotovo kada putujete, kada tražimo hotel za prenoćište ili restoran s ukusnim obrokom.

Takva Škodina ponuda može biti izuzetno privlačna za oglašivače. Primit će kupce s jasno definisanim profilom i specifičnim potrebama. Uz to, mogu ih dobiti na potpuno nov način.

Zaista je na vozačima da odluče. Korištenje Škoda tržišta neće biti obavezno. Prije nego što korisnici odu na Škodin “bazar”, moraju instalirati aplikaciju i pristati na primanje personaliziranih reklama.

Kao poticaj, proizvođač automobila, u dogovoru s oglašivačima, nudi razne popuste i kupone za kupce koji iskoriste promotivne ponude. Oni će se slati u obliku QR kodova putem aplikacije Škoda, koja se može instalirati na telefone sa sistemima oba dominantna programera softvera: Apple i Google.

(Automobili.ba)

Exit mobile version