Site icon olovka.info

Skandal na finalu Lige prvaka: Policija koristila suzavac protiv bijesnih navijača VIDEO

finale liga prvaka navijači

Potpuni haos vlada uoči početka finala Lige prvaka između Liverpoola i Real Madrida. Utakmica je trebala početi u 21 sat, ali kasnila je više od pola sata.

Informacije koje stižu su kontradiktorne. Jedni tvrde da su navijači Liverpoola koji nisu imali ulaznice pokušali ući na stadion, dok su prema drugim tvrdnjama, navijači Redsa su kasnili i zbog toga je nastao veliki problem i gužve na ulazima.

Bilo kako bilo, nastao je pravi haos. Prema dostupnim snimcima, navijači Liverpoola su zadržani ispred stadiona, a mnogi su se silom pokušali probiti do tribina.

Reporter Sky Sportsa javlja da su novinari i navijači poprskani suzavcem. Mnogi navijači su još uvijek blokirani i pitanje je kako će se sve okončati.

Liverpool je u klupskoj istoriji osvojio šest Liga prvaka u devet odigranih finala, a posljednji trofej u ovom takmičenju osvojili su 2019. godine kada su bili bolji od Tottenhama sa 2:0. Real je, s druge strane, najtrofejniji klub u istoriji Lige prvaka i oni su do sada osvojili 13 titula prvaka u 16 odigranih finala.

finale liga prvaka navijači

Exit mobile version