Site icon olovka.info

Sjajna partija Jokića: Uz tripl-dabl srušio NBA šampione VIDEO

Nikola Jokić Denver Nagetsi

Nikola Jokić i Denver Nagetsi su srušili šampione NBA lige, Golden Stejt Voriorse, i to na gostovanju 128:123.

Srpski centar je dominirao i bio je najbolji na terenu sa prvim tripl dablom u ovoj sezoni od 26 poena, 12 skokova i deset asistencija.

Denver je u prvoj četvrtini ubacio čak 40 poena Golden Stejtu, a u drugoj su ih razbili sa 12 razlike i na poluvrijeme su otišli sa prednošću od 70:52.

Golden Stejt, najbolja ekipa u istoriji NBA kad je reč o trećoj četvrtini, dodao je gas do daske i dobio ovu dionicu sa osam razlike, pa je prednost pred početak posljednjeg dijela igre bila 98:88.

U posljednjoj četvrtini Voriorsi su dobro zaprijetili, spuštajući se par puta na minus od nekoliko poena, a ključni trenutak utakmice desio se na četiri i po minuta do kraja, kada je Jokić na šest razlike pogodio preko ruke Drejmonda Grina, uz faul, a zatim pogodio i slobodno bacanje.

Ipak, uslijedio je još jedan nalet NBA šampiona. Karij je igrao kao u transu i trojkama još jednom približio je svoj tim na 126:123, ali je srpski centar ponovo odlično reagovao i poenima sa bacanja “dotukao” glavnog favorita za osvajanje lige ove sezone.

Najbolji u ekipi Golden Stejta bio je Stef Kari, sa 34 poena, Endrju Vgins je ubacio 23, a pored Jokića dobar je bio Bruse Braun sa 20, kao i Majkl Porter Džunior sa 17 poena.

Posebno treba istaći ulogu novajlije Denvera Kristijana Brauna, pojačanja iz Kanzasa, koji je predvodio Denverovu klupu, odlučujući faktor u ovoj utakmici.

Statistika mu nije bila za Kuću slavnih, upisao je četiri poena, tri asistencije i četiri skoka, ali se bacao i letio po terenu, igrao opasno dobru odbranu, i pogodio par puta baš kad je trebalo.

Exit mobile version