Site icon olovka.info

Sjajna dobojska Sloga savladala Slobodu

rk sloga rk sloboda

Sjajnja igra rukometaša Sloge – borili su se kao lavovi, izgarali na terenu i slavili protiv Slobode iz Tuzle rezultatom 31:26. Domaći ni u jednom trenutku nisu dozvolili gostima iz Tuzle da im ozbilnije priprijete. Sloga je vodila od početka do kraja. Izvrstan na golu je bio Milutin Bogdanović, igru je odlično organizovao Vladimir Stanković uz veliku podršku i odličnu igru svih saigrača.

Već na startu bilo je 3:0 za Slogu. Zatim gosti postižu dva izastopna gola za smanjnje rezultata 3:2.A onda Bubuć i Iunin vraćaju plus tri 6:3 (8.minut). U 18.minutu gosti su došli na gol zaostatka 9:8. Već u 21.minutu Sloga je povećala svoje vođstvo 13:9. Dobojlije su igrale odlično diktirali su svoj ritam. Na odmor se odlazi sa rezultatom 17:14.

Na otvaranju drugog dijela Sloga serijom 3:0 pravi razliku od pet golova 20:15. U 39. minutu sa nova tri uzastopna gola izabranici Marija Kelentrića imaju najveću prednost na utakmici 23:16. Istu razliku Dobojlije su imale u 53.minutu kada je na semaforu stajalo 30:23. U tim trenucima Sloga ostaje sa dva igrača manje na terenu. Ni to nije pomoglo gostima da zaprijete. Pokušali su presingom po cijelom terenu, ali Slogaši se nisu dali zbuniti. Na kraju velika pobjeda Sloge 31:26. Međutim, vremena za slavlje nema jer već u srijedu je novo iskušenje kada Sloga gostuje u Zavidovićima i igra sa domaćom Krivajom.

Kao što smo već rekli izvrsni Milutin Bogdanović sakupio je 12 odbrana, skinuvši dva sedmerca. U finišu jedan sedmerac odbrani je Božidar Bajović. Najefikasniji su bili odlični organizator igre Vladimir Stanković sa 7, te Artjem Iunin sa 6. On je odigrao još jednu vrhunsku utakmicu. Kod gostiju najubojitiji bili su Alen Ovčina sa 6, te Damir Halilković i Edin Klis sa po 5 golova.

Čestitao bi igračima, ponovo su ispoštovali sve što smo se dogovorili. Dobili smo jednog odličnog protivnika, po meni, jednog od glavnih konkurenata za prvaka BiH, jer su se sami nametnuli u tu poziciju osvajanjem kupa BiH. Sve je funkcionisalo. Od golmana, odbrane, borbenosti… Pohvalio bi klupu koja je živjela sa igračima koji su igrali. Jedino tako se može praviti rezultat i stvarati. Nema odmora jer sad je takav tempo, u srijedu već igramo protiv Krivaje. To je ekipa koju ne smijemo potcijeniti, jer nismo u situaciji da potcijenimo nikoga. Sada imaju slobodan dan, od ponedeljka krećemo sa pripremama za novu utakmicu. U subotu već dolazi Iskra, sad je takav period sezone kada moramo što manje trenirati, a više se regenerisati i taktički spremati za protivnika. –rekao je Mario Kelentrić trener Sloge.

SLOGA – SLOBODA 31:26 (17:14)

Dvorana: Osnovne škole „Radoje Domanović“. Bez publike: Sudije: Dženan Grbić (Brčko) i Mirza Taletović (Gradačac). Delegat: Zoran Anušić (Prijedor). Sedmerci: Sloga 2(1). Sloboda 6(2). Isključenja: Sloga 22 minuta, Sloboda 4. minuta. Diskvalifikacija (treće isključenje): Artjem Iunin (Sloga) u 60. minutu.

SLOGA: Bogdanović (12 odbrana, sedmerac), Iunin 6, Tulendić, Černov 4, Stanković 7, Vladan Đurđević 3, Bajović (odbrana, sedmerac), Radomir Stojanović, Kajumov, Gavrić 1, Zekić, Knežević 1, Bubić 3, Mišanović, Miličević 2, Perović 4(1). Trener: Mario Kelentrić.

SLOBODA: Dražen Stojanović (4 odbrane), Čamdžić, Tufekčić 2, Djana 2, Ovčina 6(2), Halilković 5, Zdravko Čajić (2 odbrane), Suhonjić 1, Klis 5, Renato Čajić, Husejnović 1, Karahodžić, Milkunić, Jusufović, Bečić 4, Jusić. Trener: Davor Kadić.  

Nenad Vasić, sportdc.net

Exit mobile version